mest1987 Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Czy po dozowaniu żelaza firmy easy life macie także lekko mleczną wodę? Ja po wpuszczeniu tego nawozu przez około 1,5 dnia mam taka wodę, później wszystko się klaruje do momentu wpuszczenia następnej dawki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thekonrab Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 hm?? A nawóz nie jest przeterminowany ?Jak dozowałem to nie miałem takiego efektu ubocznego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Nie możliwe, żeby nawóz zmącił Ci wodę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Właśnie że możliwe skoro o tym pisze.U mnie też się mąciła woda tzn.była taka jakby chmura,potem wszystko po kilku minutach dochodziło do normy. Ile i na jaki litraż wlewasz tego żelaza? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mest1987 Posted February 10, 2012 Author Share Posted February 10, 2012 Wlewam raz w tygodniu około 4ml tego na około 40 L wody netto. Zapewniam że tak jest, bo to nie pierwszy raz po tym żelazie tak jest, że woda robi się mleczna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 A jaki masz litraż? Jaki masz litr? Właśnie że możliwe skoro o tym pisze.U mnie też się mąciła woda tzn.była taka jakby chmura,potem wszystko po kilku minutach dochodziło do normy. Ile i na jaki litraż wlewasz tego żelaza? No to po paru minutach a nie 1,5 dnia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mest1987 Posted February 10, 2012 Author Share Posted February 10, 2012 Nie wiem po ilu u Was, u mnie po około 2 dniach się klaruje i wiem co piszę, wcześniej nie miałem takiego problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Nastąpiły jakieś zmiany w akwarium najwyraźniej,coś zmieniałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mest1987 Posted February 10, 2012 Author Share Posted February 10, 2012 Nic nie zmieniałem. Dzieje się tak jak pisze tylko przy podawaniu żelaza, na początku właśnie taka mgiełka a później coraz bardziej woda się robi mleczna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Może podmiane robiłeś i potem to dodawałeś? Kompletnie nic nie robiłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mest1987 Posted February 10, 2012 Author Share Posted February 10, 2012 Panowie i panie. Nie miałem ryb i też tak miałem, ale nie zwróciłem na to uwagi, wiadomo nie ma ryb to się aż tak na akwarium nie patrzy. Teraz są i jest tak samo, podmianę robiłem w środę, nawóz dałem dzisiaj i od dzisiaj problem. W tamtym tygodniu nie podmieniałem i tez miałem mleczną wodę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Nawozić powinno się po podmianie,choć nie jestem pewien czy to ma jakiś wpływ na mleczną wodę. Spróbuj lać nawóz zaraz po podmianie i opisz efekty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mest1987 Posted February 10, 2012 Author Share Posted February 10, 2012 Odnośnie podmiany to jest jakiś szczególny dzień na nią? Ja podmieniam w środę wodę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Nie ma. Podaj nawóz po podmianie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted February 10, 2012 Administrator Share Posted February 10, 2012 Odnośnie podmiany to jest jakiś szczególny dzień na nią? Pełnia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Pełnia.A w półpełnie lejemy nawozy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo130 Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Odnośnie podmiany to jest jakiś szczególny dzień na nią? Pełnia. Zgadza się tylko, że środy nie są odpowiednim dniem. Najlepiej byłoby podmieniać w czwartek tylko nie zawsze w te dni jest pełnia eeh... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mest1987 Posted February 16, 2012 Author Share Posted February 16, 2012 Dzisiaj znowu podałem Żelazo i oczywiście znowu jest mleczna woda, zrobiłem to po podmianie. Pewnie do jutra się wyklaruję, ale naprawdę wkurzające top jest że tak się dzieje i nie wiem czy nie szkodzi to rybkom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts