dkonrad23 Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Czy takie rybki jak gurami złoty, ramirezki,zbrojnik niebieski,kirys,gupik,ampularia zrobią coś krewecią RC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 mogą je zjadać, jeśli krewetki są małe. A raczej na pewno będą je stresować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaMario Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Cała reszta wygląda bezpiecznie .... oprócz gurami i ramireza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkonrad23 Posted February 2, 2012 Author Share Posted February 2, 2012 Właśnie tego się obawiałem. A czy krewetkarium o pojemności 12l to wystarczający obszar? Ile mógłbym tam wsadzić krewetek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaMario Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Nie jestem zwolennikiem wypisywania ilu litrowe zbiorniki są wystarczające bądź odpowiednie dla określonych stworzonek. 12 litrów to raczej słoik nie akwarium ale możesz tam umieścić kilka red cherry(powiedzmy 4-6 sztuk) Przyszłość będzie taka że zaczną się mnożyć i po pierwsze będą sobie chodzić po pancerzach a po drugie wizualnie przestanie to mieć jakikolwiek sens. Sam uznasz kiedy rozejrzeć się za większym lokum dla swoich podopiecznych. Życzę frajdy z hodowli i powodzenia w rozwijaniu hobby. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkonrad23 Posted February 3, 2012 Author Share Posted February 3, 2012 Ale to będzie tylko na krewetki na rybki mam 112l... Link to comment Share on other sites More sharing options...
brud Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Ja bym brał przynajmniej 30l bo już można tam coś wsadzić sam kupiłem na krewetki 20l i teraz żałuje. Na allegro widzialem kompletnego SHRIMPSETA za 100zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkonrad23 Posted February 3, 2012 Author Share Posted February 3, 2012 Ale nie chce nic większego. 12 l mi wystarczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Jeżeli chcesz mieć małe krewetkarium to akwarium jak najbardziej ok. Parę sztuk tam wsadź, mchami obsadź i będzie dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkonrad23 Posted February 5, 2012 Author Share Posted February 5, 2012 Dzięki za szybką odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts