Maja_dm Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 No więc i na mnie przyszła pora. Moje tło ma już około 5 lat i czas je wymienić, gdzie nie gdzie pojawiły się odpryski farby, więc jutro restart. Nowe tło oczywiście wykonałem sam. Tak wyglądało po położeniu masy. Jest już pomalowane ale zdjęcia dopiero jutro i relacja z wmiany. Ciekawi mnie co się dzieje za starym tłem ?? Zobaczymy co z tego wyjdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodaniel17 Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Fajne. Co to za masa? i jest to zewnetrzne tło? Korzystałeś z artykułu na "Malawi.pl" ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted February 27, 2009 Author Share Posted February 27, 2009 hmmm tło jest wewnętrzne tak jak i stare robione tą samą metodą które jak pisałem ma już 5 lat. Akwarium maro (jeżeli o te ci chodzi ) jak dobrze pamiętam ma niecałe 3 lata. Więc odpowiem że nie korzystałem z tego artykułu, choć tamte tło wygląda świetnie , a na żywo jeszcze lepiej . Tylko że ja nie mam czasu gramolić się od zimy do wiosny z tłem. Mi to zajęło 3 dni po 2 godziny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 1, 2009 Author Share Posted March 1, 2009 No więc zbiornik wczoraj zrestartowany, trochę namieszałem tym ale już wszystko na dobrej drodze. Każdy mówi że jeżeli nie zapewni się dobrej filtracji za tłem to zrobi się syf i w ogóle. Tak wyglądała tylna szyba po zdjęciu tła - żadnego syfu, trochę kamienia. Wklejone nowe tło. Zalane akwarium troszeczkę woda mętna Z rybkami i dodatkowym filtrem z innego zbiorniczka, mam trochę problem z NO2, ciężko je zbić, doszło nowe podłoże i część starego, 3 dojrzałe filtry i to niestety nie wystarczyło. Niestety nie obeszło się bez ofiar , rano znalazłem martwą małą rybkę rano NO2 na poziomie niemierzalnym przez moje testy , niestety w tą złą stronę . Niestety od dużych podmian zakwit pierwotniaków , część ryb dałem do innych zbiorników, część musiała zostać. Na chwilę obecną NO2 na poziomie 1 Tło oczywiście mi się nie podoba pójdzie do zmiany w ciągu miesiąca, jeszcze pokombinuję z oświetleniem, zobaczę co z tego wyjdzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukix Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Czy mierzysz NO2 w świetle dziennym? Ja kiedyś myślałem że mam NO3 na dużo za wysokim poziomie, a jak sprawdziłem w świetle dziennym to okazało się że mam na poziomie 10ml/l Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 1, 2009 Author Share Posted March 1, 2009 Wiem jak sprawdzać parametry wody , na chwilę obecna zbiłem do 0,2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts