Flexior Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 Czego niedobór może wpływać na blakniecie roślin?? Takie cos dzieje się w moim akwarium, narazie tylko na tym gatunku. O ile się nie mylę to ta roślina to: Limnofila Sessiflora akwarium: 63l oświetlenie: 2x 15w NO2: 0 NO3: 5 PH: 7,5 Temp: 24*C Nawożenie: EasyCarbo, Symfonia Złota Zdjęcie: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szosti Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 To jest hygrofilia polysperma. Żelazo oraz magnez są odpowiedzialne za tworzenie chlorofilu - zieleni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flexior Posted October 11, 2011 Author Share Posted October 11, 2011 Hmm Symfonia złota ma w sobie żelazo Dawkuję ją według zaleceń: 1ml/60l dziennie Czy mam zwiększyć dawkę?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 Możesz sprawdzić z tym żelazem, na swoją odpowiedzialność. Jednak wyników nie będzie widać po kilu godzinach, może będzie trzeba poczekać kilka dni. Magnezu raczej tak sporo nie potrzeba, ale może akurat tego brakować. Ewentualnie światło... ale sądzę, że jednak nie, skoro tylko na tej roślinie, to może po prostu... tak się zmienia? Niedobory powinno być widać także w jakimś stopniu (wcześniej czy później) na innych roślinach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szosti Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 Musiałbyś zrobić testy. Ja Ci odpowiedziałem tylko czego niedobór może wpływać na blaknięcie roślin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flexior Posted October 11, 2011 Author Share Posted October 11, 2011 Zrobiłem wszystkie możliwe testy. Mod.Janusz---Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 Zrobiłem wszystkie możliwe testy. Mod.Janusz---Pisownia. Zrobiłeś wszystkie możliwe testy ----i co? Jakie są wartości? Od siebie dopowiem aby zacząć podawać potas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian2000 Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 Jak pisałeś "symfonia ma w sobie żelazo " ma ale za mało czyste żelazo pomoże ja używam pro-fito i zawsze dolewam żelaza i jest rewelka Hmm Symfonia złota ma w sobie żelazo Dawkuję ją według zaleceń: 1ml/60l dziennie Czy mam zwiększyć dawkę?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts