agusia.hare Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 Dziś jakoś 3 godz temu ,gdy podmieniłam część wody w akwarium to kiryski jak wcześniej jakieś nieruchawe, zaczęły szaleć. Samiec i samica cały czas się ścigały ,pływały w tą i w tamtą po całym akwarium, czy to może być tarło? Na razie dałam im spokój i wyłączyłam światło. mod.-Pisownia!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 Napisz więcej o akwarium . Link to comment Share on other sites More sharing options...
agusia.hare Posted September 9, 2011 Author Share Posted September 9, 2011 Akwarium 80l, temperatura 23C*, żwir rzeczny,rośliny zostały tylko 2 anubiasy, było trochę więcej roślin, ale welon powyrywał. Edit: Dodam jeszcze ,że samiczka strasznie zgrubiała. mod.-Edytuj posty! Pisownia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 Na tarło trochę za zimno, ale może. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 Dziś jakoś 3 godz temu ,gdy podmieniłam częśc wody w akwarium to kiryski jak wcześniej jakieś nieruchawe zaczeły szalec samiec i samica cały czas się ścigały ,pływały w tą i w tamtą po całym akwarium czy to może byc tarło na razie dałam im spokój i wyłączyłam światło . To może być tarło - podmianka wody symuluje porę deszczową. U mnie średnio co 2 podmianki kiryski odbywają tarło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agusia.hare Posted September 9, 2011 Author Share Posted September 9, 2011 Pierwszy raz coś takiego ma miejsce w moim akwa, a jakby złożyły ikrę to co mam zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Mi kiryski spiżowe trzy razy składały ikrę , niestety na szybach i ryby lubią sobie podjeść . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts