zozl Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 Mam pytanie ... Bardzo spodobały mi się pielęgnice Więc.. Jakie pielęgniczki mogę mieć w akwa 54 l (60x30x33) Podobają mi się kakadu i ramirezy Czy moge je mieć w ogólnym akwarium. I jeszcze te bym chciał : Pielęgnica Ellioti-Thorichthys A więc które się nadawają (podawajcie wszystkie z rodziny pielęgnicowate) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 No to w końcu podobają Ci się pielęgniczki czy pielęgnice? A więc które się nadawają (podawajcie wszystkie z rodziny pielęgnicowate) Mówisz masz: Apistogramma acrensis Apistogramma alacrina Apistogramma arua Apistogramma borelli Apistogramma brevis Apistogramma caetei Apistogramma commbrae Apistogramma diplotaenia Apistogramma eremnopyge Apistogramma erythrura Apistogramma geisleri Apistogramma gephyra Apistogramma gibbiceps Apistogramma gossei Apistogramma guttata Apistogramma hippolytae Apistogramma inconspicua Apistogramma iniridae Apistogramma linkei Apistogramma luelingi Apistogramma maciliensis Apistogramma martini Apistogramma meinkeni Apistogramma moae Apistogramma ortmanni Apistogramma pantalone Apistogramma paucisquamis Apistogramma payaminonis Apistogramma personata Apistogramma piauiensis Apistogramma pleurotaenia Apistogramma pulchra Apistogramma regani Apistogramma resticulosa Apistogramma rositae Apistogramma rubrolineata Apistogramma rupununi Apistogramma similis Apistogramma staecki Apistogramma taeniata Apistogramma trifasciata Apistogramma tucurui Apistogramma uaupesi Apistogramma urteagai Apistogramma velifera Apistogramma wapisana Apistogrammoides pucallpaensis Biotoecus dicentrarchus Lamprologus kungweensis Lamprologus meleagris Lamprologus ocellatus - muszlowiec wielkooki Lamprologus ornatipinnis Lamprologus signatus Lamprologus speciosus Lamprologus stappersi Mazarunia mazarunii Microgeophagus ramirezi – pielęgniczka Ramiezrka Neolamprologus boulengeri Neolamprologus brevis – muszlowiec krótki Neolamprologus buescheri Neolamprologus caudopunctatus Neolamprologus multifasciatus – muszlowiec wielopręgi Neolamprologus similis Neolamprologus wauthioni Taeniacara candidi Telmatochromis bifrenatus – szczelinowiec dwupasy Telmatochromis temporalis Pewnie coś jeszcze pominąłem ale to kwestia kilku gatunków. EDIT: A i zapomniałem Thorichthys ellioti się nie nadaje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zozl Posted September 2, 2011 Author Share Posted September 2, 2011 Czyli mam rozumiec ,że te pielęgnice co wypisałeś nadają się do ogolnego z kardynałkami itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 Rafi 200 jak sam tego nie opracowałeś to podaj żródło. Heh i tu Cu zaskoczę. Od lutego pracuję nad pracą spis ryb słodkowodnych do akwarium o długości 60 cm. bo to co jest już to tam są same błędy. Każdy gatunek widocznych tutaj pielęgniczek sam sprawdzałem więc nie bój się to ode mnie że tak powiem. Czyli mam rozumiec ,że te pielęgnice co wypisałeś nadają się do ogolnego z kardynałkami itp. Co ty żeś się tak uwziął na te kardynałki? Kardynałki wolą niższą temperaturę i dużą cyrkulację wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zozl Posted September 3, 2011 Author Share Posted September 3, 2011 Co ty żeś się tak uwziął na te kardynałki? Kardynałki wolą niższą temperaturę i dużą cyrkulację wody. hehe kardynałki mi się podobają I tu Cię mam kardynałki mi się rozmnożyły w 25*C Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 3, 2011 Share Posted September 3, 2011 Ha! A mi się jakieś 10 lat temu rozmnożyły zbrojniki niebieskie, w 30l, w ceramicznym zameczku, karmione tylko suchym pokarmem, z wymienianą całą wodą co pół roku. Należy zadać sobie pytanie, o czym świadczy że nasze ryby się rozmnożyły? Albo inaczej - czy świadczy to o czymkolwiek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts