pawel11621 Posted August 28, 2011 Share Posted August 28, 2011 Witajcie mam pewien problem kupiłem ostatnio roslinki z przycinki całe wiadro za 25zł posadziłem je i niektóre zaczynają brązowieć akwarium 200l oświetlenie 2x18wat nie mam za dużo kasy na co2 więc jakie polecacie nawozy do roślin by były ładne proszę o odp dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 28, 2011 Share Posted August 28, 2011 Jakie rośliny? Na takim świetle nawet niektóre cieniolubne nie pociągną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel11621 Posted August 28, 2011 Author Share Posted August 28, 2011 Znaczy tak moczarka kanadyjska a reszty nie znam nazw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel11621 Posted August 28, 2011 Author Share Posted August 28, 2011 Jutro zrobię dokładne zdjęcie teraz telefon nie daje rady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 28, 2011 Share Posted August 28, 2011 Nie znasz nazw, my nie znamy wymagań roślin których nazw nie znamy i koło się zamyka. Moczarka teoretycznie powinna jakoś przewegetować w takim akwarium. Resztę roślin zidentyfikuj w dziale identyfikacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel11621 Posted August 28, 2011 Author Share Posted August 28, 2011 Mam jeszcze pytanie o glonojady prosze zerknąć jak sie pan zna A jakie pan nawozy polecam a co do roślin to tamten gość miał wszystkie razem w 1 akwarium i sie mu wszystkie pięknie rozrastały ale teraz niemam z nim kontaktu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miłek12 Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 Radziłbym ci dodać oświetlenie bo jest go bardzo mało.Tak żeby ci wyszło chociaż 0,4 w/l takie światło może być dla cieniolubnych roślin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 Ja rośliny z przycinki wsadzam do doniczek z ziemią ogrodowa porem ziemię przysypuje żwirkiem(wstawiam do akwarium:). Po niecałych 2 tygodniach sadzę w akwarium mocno ukorzenione rośliny. Potem tylko kulka gliniano - torfowa pod korzenie i jest dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts