xsiasia Posted August 18, 2011 Share Posted August 18, 2011 Witam, Moje akwarium 72 litry Obsada : 2 neonki Duch Amazonii glonojad Flora : Taiwan Moss (Taxiphyllum alternans) Peacock moss (Taxiphyllum sp.) Creeping moss (Vesicularia sp.) Weeping moss (Vesicularia ferriei) Flame moss (Taxiphyllum sp.) Spiky moss (Leptodictyum riparium) Pływacz karłowaty Gałęzatka(Chladoflora aegagropila) Ale dopiero zamówilem na allegro. Podłoże: pół akwarium piasek i kamienie Filtr : FILTR KASKADOWY HBL-701 600l/h + SKIMMER 90-200l grzałka : 100w Jakie rybki by pasowały do tego akwarium zeby było dobrze ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 18, 2011 Share Posted August 18, 2011 Duch w 72l? Min 250l i 120cm dł... Jaki glonek? Neonki rybki sadne min 8szt Może tak: 12 Neon innesa 6 otosek 1+2 Prętnik karłowaty/Bojownik/1+1 p.ramireza Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xsiasia Posted August 18, 2011 Author Share Posted August 18, 2011 No wiem wiem, narazie jest jeszcze maly ;/ Glonojad zbrojnik niebieski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Kostur Posted August 18, 2011 Share Posted August 18, 2011 Masz tyle mchów... Ja proponuje tak. Oddaj Ducha i Zbrojnika. Kup krewecie i dokup 13 Neonów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xsiasia Posted August 18, 2011 Author Share Posted August 18, 2011 Te mchy dopiero będą rosnąć bo zamówiłem po kilka gałązek. A duch mi sie podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 18, 2011 Share Posted August 18, 2011 Z zupełnej ciekawości. Co się stało z pyskami? "Sdechły"? A duch mi sie podoba Małe karpie i szczupaki też są ładne. Takie słitaśne. A jak duch już nie będzie mały, to neony bardzo będą mu smakować. Priorytet: - dokupić neonów. - oddać ducha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Kostur Posted August 18, 2011 Share Posted August 18, 2011 Te mchy dopiero będą rosnąć bo zamówiłem po kilka gałązek. A duch mi sie podoba A może mu się nie podoba w tak małym zbiorniku? Radzę, oddaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
many10 Posted August 18, 2011 Share Posted August 18, 2011 Pan Kostur dobrze gada.Oddaj ducha i dokup neonów.W stadzie pięknie wyglądają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xsiasia Posted August 18, 2011 Author Share Posted August 18, 2011 Z zupełnej ciekawości. Co się stało z pyskami? "Sdechły"? A duch mi sie podoba Małe karpie i szczupaki też są ładne. Takie słitaśne. A jak duch już nie będzie mały, to neony bardzo będą mu smakować. Priorytet: - dokupić neonów. - oddać ducha. Kolega odkupił ode mnie.. no to d..... ;/ najwyżej oddam komuś. Edit: A do tych neonków jakieś fajne rybki ? Słownictwo. // Atreyu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted August 18, 2011 Share Posted August 18, 2011 Moja propozycja: 10x neon innesa 1+1x pielęgnica ramireza/ 1+2x prętnik karłowaty/ 1+2x bojownik wspaniały/ 1+2x pielęgniczka trójpręga Na dno otoski te które lub/i ( nie wiem czy to i to nie będzie za dużo na dnie) kiryski panda w liczbie 6 sztuk. Oczywiście zamiast tych neonów możesz mieć razbory, danio, żałobniczki ( w tym wypadku sądzę że 6-7 sztuk góra). Ale to tylko luźna uwaga. PS. " /: znaczy "albo" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davinczi Posted August 19, 2011 Share Posted August 19, 2011 Neony będą jadły bez problemu wszystko co wymieniłeś jeśli będzie odpowiedniej wielkości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emiloos Posted August 19, 2011 Share Posted August 19, 2011 Co wy gadacie? Oddać ducha? Po co jeśli autorowi tematu się podoba!? Niech ducha zostawi tylko rozmiar akwarium powiększy przynajmniej 5 razy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpro Posted August 19, 2011 Share Posted August 19, 2011 Dokup 8 neonów, ducha oddaj albo przenieś do większego akwarium, dorasta do 40 paru cm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xsiasia Posted August 19, 2011 Author Share Posted August 19, 2011 dorasta do 40 paru cm. Ale Chyba tylko wtedy gdy ma ku temu warunki. A gdyby zostal to nie urośnie większy. Edit: Co wy gadacie? Oddać ducha? Po co jeśli autorowi tematu się podoba!? Niech ducha zostawi tylko rozmiar akwarium powiększy przynajmniej 5 razy! Wlaśnie mam zamiar skleić sobie samemu większe akwarium. a do tego czasu musi zostać w tym. ;/ Chciałbym mieć jakieś ciekawe ryby w swoim akwarium, neonki, pawiki, itp. to nic nowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 19, 2011 Share Posted August 19, 2011 Ktoś Ci mówił o konieczności edycji postów a nie pisania jednego pod drugim? Jeśli nie czytałeś regulaminu, to teraz upominam, ostatni raz słownie. Co do Twojej logiki, idąc tym tropem, w Twoim akwarium można hodować narybek karpi i szczupaków. Tak, też jest malutki jak ten duszek i też będzie karłowaciał. W tym problem że to karłowacenie to choroba. Na ducha musiałbyś skleić bardzo, bardzo duży baniak. Najpierw warunki -> później ryby. Co więcej: Najpierw wiedza -> później ryby. Bo skoro nawet głupie podstawowe neonki nie są trzymane w ilościach i w jakich powinny, to nie należy brać się za trudniejsze ryby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 Co do tego ducha, to jak urośnie to nie będzie miał prawie jak się obrócić oO zobacz sobie filmiki z nim, to zobaczysz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
troja1410 Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 Po co pisać o porady jak masz swoją niepodważalną opinię.Tyle osób powtarza oddaj,więc coś w tym musi być.W 72l możesz naprawdę mieć fajne rybki,ale odpowiednie do tego litrażu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpro Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Nie urośnie większy bo skarłowacieje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts