neonek 1998 Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Cześć mam pytanie co lepiej zjada glony: krewetka (np.RC) czy glonojad (oczywiście pojedynczy osobnik) ? Edit.Pytam się bo nie wiem co kupić do mojego baniaka 54l ( w miarę możliwości podajcie również ilość zwierzątka do mojego akwa) Andrerw: regulamin 5. Zarząd forum zastrzega sobie wyłączne prawo do używania czerwonej czcionki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magd0s Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Cześć mam pytanie co lepiej zjada glony: krewetka (np.RC) czy glonojad (oczywiście pojedynczy osobnik) ? Glonojad? Chodzi CI o zbrojnika niebieskiego? Jeśli tak to one nie zjadają glonów. Jak są małe, to minimalne ilości, a tak to żywią się pokarmem roślinnym. Może otoski? min.6sztuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Na glony najlepszy jest zadbany i dobrze prowadzony zbiornik Glonów masz różne rodzaje i niektóre zostaną zjedzone, niektóre nie. Wszystko tez zalezy od gatunku ryby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonek 1998 Posted August 9, 2011 Author Share Posted August 9, 2011 to otoski też zjadają glony ? Edit. ja bym osobiście wolał krewetki RC , ale otoski też mogą być Link to comment Share on other sites More sharing options...
magd0s Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 chyba kupię otoskamin 6 sztuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Na glony najlepszy jest zadbany i dobrze prowadzony zbiornik Tu niestety Pley się nie zgodzę bo jedno drugie wyklucza. W dobrze prowadzonym zbiorniku owszem też są glony lecz nie w takiej ilości żeby to było zmartwieniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 To ja mam problem, bo w żadnym baniaku glonów nie mam.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 To ja mam problem, bo w żadnym baniaku glonów nie mam....Pewnie masz ich tak mało że są niewidoczne. Zajrzyj do węży. Dobra nie przekomarzajmy się sam dobrze wiesz że skoro nie ma gloników nawet małych to coś jest nie tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonek 1998 Posted August 11, 2011 Author Share Posted August 11, 2011 temat do zamknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts