konio16 Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 siemka! mam zamiar kupic sobie nowy filtr, tylko nie wiem jaki chciałem jakis tani mam na oku ten : http://allegro.pl/filtr-kaskadowy-hbl-7 ... 91791.html ale niektórzy pisza ze nawet daje rade niektórzy ze dziadostwo wiec sam juz nie wiem. pomóżcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpro Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Koniecznie kaskada? Polecam inny, który stosuję znajomy w 30L. Aqua Szut Kameleon 280 • filtr wewnętrzny oczyszczający wodę z fragmentów obumarłych roślin, resztek pożywienia i odchodów ryb • usuwa zanieczyszczenia widoczne i niewidoczne gołym okiem w sposób mechaniczny i biologiczny • filtr mocowany na przyssawki • regulacja wielkości strumienia • ruchoma dysza wylotowa • możliwe napowietrzanie za pomocą systemu Venturi • materiał filtracyjny – gąbka • dwa sposoby mocowania wieszaka – tyłu filtra lub z boku • regulacja szerokości wieszaka • gwarancja 24 miesiące • wydajność max - 280 l/h • wielkość akwarium - 10-40 l A już na pewno mogę ci polecić model który sam posiadałem w 54L. Aqua Shut SUPER-MINI 360 Filtr wewnętrzny wielkość akwarium - 30 -80 l wydajność - 50 - 340 l/h moc - 3 W zasilanie - 220 - 240 V, 50 Hz (AC) materiał filtracyjny - gąbka mocowania - przyssawki, wieszak Od siebie dodam tylko tyle: mały, cichy, wydajny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konio16 Posted August 8, 2011 Author Share Posted August 8, 2011 teraz mam fana 1 i chce zmienic. chciałem kaskade ze wzgledu na wielkosc akwarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpro Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Aqua shut KASKADA N 300 Filtr zewnętrzny wielkość akwarium - 40 - 120 l wydajność - 250 l/h moc - 2,5 W zasilanie - 220 - 240 V, 50 Hz (AC) materiał filtracyjny: - gąbka W sklepie ok. 50 - 60 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konio16 Posted August 8, 2011 Author Share Posted August 8, 2011 dzieki bardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 A może FZN 1??? Mam i bardzo polecam. Nie kupuj wewnętrznych. Zobacz jeszcze za Mini-Kani. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts