kujawskamaruda Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Mam mały problem. Zakupiłam zestaw roślin z allegro do akwarium. Coś na zasadzie parędziesiąt gatunków, po jednej gałązce (dlatego nie wypisuję jakie to rośliny). Przyszło PP, w kopercie, ogólnie zmasakrowane. To co posadziłam, przyjęło się i po 2 tygodniach od posadzenia ma tak 2-3 cm odrosty. Problem polega na tym, że to z czego wyrastają odrosty, wygląda jak wygląda, czyli 2 tygodnie od posadzenia "masakry" (liście sczerniały, część poodpadała). Czy mam to tak zostawić, czy powyciągać, poodcinać odrosty od "masakry" i tak na nowo posadzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trufl Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Różne rośliny różnie się sadzi, uważaj na kolanka przy niektórych a gdzie indziej na korzenie. Najlepiej poczytać o gatunkach które posiadasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacperkrzyz Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Tak to jest przy takich zestawach, rośliny pewnie były przenawożone, sporo CO2 i mocne światło, czyli krótko mówiąc uprawiane na ilość a nie jakość. Wstaw zdjęcie jeżeli masz taką możliwość, zobaczymy w jakim są stanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
janusz3 Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Hehhe ale mnie to rozśmieszyło "masakra" jasne obetnij od masakry i od nowa ,też miałem z rotalą green i innymi z allegro wysyłane są ok ale uklepane w kopercie zawsze wyglądają jak kupa kacza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kujawskamaruda Posted August 9, 2011 Author Share Posted August 9, 2011 Dzięki, już obcięte. Trochę lepiej wygląda. Tylko niestety teraz to one są malutkie. Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts