k j Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Witam! Zakupiłem na allegro Pelie, miała być wymiarów 25x25 a dostałem takie o to coś: http://i52.tinypic.com/2cp94dj.jpg Czy to jest w ogóle pelia? Ni cholery nie trzyma się kamienia, obwiązałem kilka razy i rozpłynęła się po akwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magd0s Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Na wątrobowiec raczej to nie wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrerw Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Mi to wygląda na Riccia fluitans (wgłębka wodna), pomieszana ze małymi ilościami pelii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Mi to wygląda na Riccia fluitans (wgłębka wodna), pomieszana ze małymi ilościami pelii. Zgadzam się z przedmówcą. Ktoś albo zrobił Cię w jajo albo źle doczytałeś czego dotyczy aukcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Szanowni koledzy wgłębka to nie jest (ma ciemno zielony kolor). Jest to po prostu mocno posiekana sałatka z pelii. Daj to pod siatkę i powinno się rozrosnąć zwartą plechą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Możesz troszkę to powiększyć znaczy zrobić fote bliżej kilka kawałków rozłożyć na białym talerzyku.Ale podejrzewam ze dostałeś pływa jace śmieci które odrywają się od wgłębki i peli zostały zebrane i to jest właśnie zakup twoich nie nadających się do niczego ścinek . Koniec panowie i panie niech da fote zoom Link to comment Share on other sites More sharing options...
k j Posted August 7, 2011 Author Share Posted August 7, 2011 Przepraszam za złamanie regulaminu ale chce żeby było dobrze widać, potem usunę/zamienie. Link do aukcji(mam nadzieję że nie łamie reg. bo aukcja jest zakończona. http://allegro.pl/pelia-25x25cm-i1717068074.html) Link to comment Share on other sites More sharing options...
magd0s Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 To jest chyba posiekana pelia, ale wydaje mi się, że są tam dwie gałązki mchu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacperkrzyz Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Tak, to jest pelia, w tragicznym stanie ale jednak. Potwierdzam jest tam mech w równie tragicznym stanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Dokładnie potwierdzam z zamocowaniem tego będzie problem jest to tak jak pisałem ścinka lub odpady pływające dla mnie to tak jak po koszeniu trawnika . Temat uważam za wyjaśniony . Ps.następnym razem dopasuj do wymiarów regulaminowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k j Posted August 7, 2011 Author Share Posted August 7, 2011 Jeszcze tylko jedno pytanko, jest sens to reanimować czy może dać sobie spokój i dojść do porozumienia ze sprzedającym ponieważ roślinka którą otrzymałem różni się od tej co na aukcji.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacperkrzyz Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Możesz się domagać zwrotu poniesionych kosztów, ale sprzedający może być cwany i nie zwróci Ci za koszt wysyłki i musiałbyś mu pewnie odesłać towar. Jest sens to reanimować, coś z tego na pewno wyrośnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magd0s Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 W sumie powinni Ci zwrócić koszty, jeśli nie wygląda chociażby to tak jak na zdjęciu w aukcji. Bo skoro piszesz, że nie można tego przymocować i lata to po akwarium, to domagaj się zwrotu kosztów i rekompensaty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacperkrzyz Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Może kupić siateczkę do mchów i wgłębki, sam mam takie i korzystam, dobrze się sprawdzają przy mocowaniu mchów, peli, wgłębki, anbiasów i microsoriów. http://allegro.pl/mchy-wglebka-pelia-si ... 29017.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
magd0s Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Może kupić siateczkę do mchów i wgłębki, sam mam takie i korzystam, dobrze się sprawdzają przy mocowaniu mchów, peli, wgłębki, anbiasów i microsoriów. http://allegro.pl/mchy-wglebka-pelia-si ... 29017.html Przez allegro nie opłaca się kupować takiej siatki. Z przesyłką wyjdzie najtaniej 6zł, a w marketach są owoce w takich siateczkach za mniejszą kwotę, no i można jeszcze owoca zjeść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacperkrzyz Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 No tak, ale ja planowałem z tych siateczek robić tło w 200L akwarium (cała tylna szyba 100x50cm) i kupiłem tego 6 sztuk, wtedy koszty wysyłki się rozłożyły. Można uzyć siatki po cebulach czy jakichś nektarynkach, mandarynkach, brzoskwiniach, wszystko jest pakowane w pomarańczowe siateczki. Jedyna wada jest taka że się bardzo w oczy rzucają, a te z allegro są na prawdę nie zauważalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magd0s Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 No tak, ale ja planowałem z tych siateczek robić tło w 200L akwarium (cała tylna szyba 100x50cm) i kupiłem tego 6 sztuk, wtedy koszty wysyłki się rozłożyły. Użyłeś tej plastikowej? A jak zarośnie to i tej pomarańczowej nie będzie widać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacperkrzyz Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Nie, tło nie zostało wykonane bo nigdzie takich ilości mchu nie mogłem dostać, 4 siateczki leżą luzem a z 2 zrobiłem sobie tło w krewetkarium 25l i trawnik z peli w 25l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magd0s Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Bo te plastikowe to w ogrodowym można kupić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts