Kamel Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Witam. Czy hodował/hoduje ktoś rybki zwane Motylowcami? Jeżeli tak, to jakie wymiary akwa są minimalne dla tego gatunku? Czym go karmić - płatki + owady, czy tylko i wyłącznie owady? Jakie są wasze odczucia na temat tych właśnie rybek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunrise103 Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 http://lmgtfy.com/?q=motylowiec Jak już piszę, to coś napiszę. Więc, tak: akwa min. 80cm długości i 120L. Temperatura 23-30*C. PH 6,0-7,5. Woda miękka lekko kwaśna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamel Posted August 4, 2011 Author Share Posted August 4, 2011 Szukać w googlach potrafię. Chodzi mi głównie opinie pochodzące z hodowli, nie encyklopedyczne wypiski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 gatunek głównie mięsorzerny ale przyjmuje niektóre pokarmy płatkowe , ale preferuje pokarm żywy dorasta do 10 centymetrów morze wyskakiwać z akwarium musi mieć szczelną pokrywę nie toleruje innych ryb zasiedlających górne partie zbiornika składana ikra utrzymuje się na powierzchni i jest brązowo-czarna rozmnożyć jest bardzo trudno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 Więc, tak: akwa min. 80cm długości Powiedziałbym ze raczej min. 100 cm. długości. Do autora - pisz do AgaAga z tego co pamiętam to miała je u siebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgaAga Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Rafi mam je nadal,miło że pamiętasz. Do autora-napisz mi na PW co chcesz wiedzieć,a ja ci wyłożę łopatologicznie co i jak.Tu musiałabym się rozpisać,a raczej nikomu nie chce się czytać.Poza tym to mało popularna ryba,bo jest trudna.Jeśli jesteś osobą początkującą odradzam.Pantodon Buchholzi nie wybacza błędów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Aga pisz w temacie,może jeszcze komuś się przyda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 napisz ja też jestem ciekawy tych ryb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts