Pyszczak12 Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Witam mam jedno puste akwa o wymiarach 30x35x70cm (szer x wys x dł) Chcę w nim zrobić tanganikę lub malawi jednogatunkowe. Proszę o obsady z góry dziękuje. mandy29: Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Duże to to nie jest. Coś z muszlowców kup (Brevis, Ocellatus, Alto "shell" lub kolonia multifasciatusów) Pomyśl też nad Julido Dickfedla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pyszczak12 Posted July 9, 2011 Author Share Posted July 9, 2011 A jak byś mógł to napisz ile sztuk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Malawi na pewno odpada. Pomyśl też nad Julido Dickfedla Spece od tangi mi doradzali żeby nie dawać naskalniaków do akwa o litrażu mniejszym niż 100 litrów głównie ze względu na ich agresywność i terytorialność. Choć z drugiej strony Dickfedla jest łagodniejszy od ornatusów i transcriptusów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted July 10, 2011 Share Posted July 10, 2011 Julido te są małe i akwarium jest w miare długie, więc nie powinno być problemu z parką. Z drugiej strony Julido tworzą kolonie i jakbyś chciał obejrzeć 100% ich zachowań, to potrzebowałbyś baniaka 200L i więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts