Gaweł Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Witam, Mam pytanko o treści rozmnażania gupika, Czytałem w książce że po pewnym czasie gupik przestaje traktować swoje młode jako pokarm, Chodzi mi o to że jak sie urodzą to ich nie zje. Czy to wgl możliwe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Żyworódki po urodzeniu zjedzą swoje młode. Nawet matka może je zjeść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 4, 2011 Author Share Posted July 4, 2011 Wiem ale gdzieś czytałem że po pewnym czasie przestają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Jak widzę temat który ma w tytule gupik, w dodatku w tym dziale, to dostaję drgawek. Czy kiedyś gupik przestaje uważać młode zza pokarm? Tak - kiedy są na tyle duże że ich nie zje. Co w tej super logicznej sytuacji jest nie zrozumiałe? Zresztą masz to w podklejonym temacie w tym dziale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Jak będą najedzone to nie zjedzą. Przestaną traktować jako pokarm gdy będą już za duże. Ja z kolei gdzieś słyszałem że ryby zjadają część swojego potomstwa bo jest ich za dużo i pozostawiają te najsilniejsze. Z kolei inne ryby mają darmową wyżerkę i może tak być że nic nie pozostanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 4, 2011 Author Share Posted July 4, 2011 Czyli to nie możliwe że ich nie zjedzą po urodzeniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Jak będą najedzone i będzie gęsta roślinność gdzie będą się mogły młode ukryć to bardzo prawdopodobne że większa część albo nawet całe potomstwo przeżyje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 4, 2011 Author Share Posted July 4, 2011 Dzięki temat do zamiknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts