beatrix11 Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Chodzi o moją obsade: 20 gupików 1 kirys spizowy 1 glonojad zbrojnik (maly) 1 kosiarka (mala) moje pytanie odnosi sie czy moge dokupic 3 kosiarki do tego ?? akwarium ma 72l Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor1996sa Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Kosiarki rosną duże i są bardzo ruchliwe więc nie nadają się do twojego akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ishthar Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Ponieważ nie podałeś litrażu akwarium, znalazłam w Twoich postach. Moim skromnym zdaniem do 72 litrowego akwarium 4 kosiarki (rosną do 13 cm) to o wiele za dużo.. Poza tym na zbrojnika też za małe, kiryski żyją w stadach, więc lepiej dokup z 5 kirysków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Z tego co tam masz to nadają się tylko i wyłącznie gupiki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gupik1516 Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Tak jak koledzy napisali wcześniej za małe akwa na zbrojniki i kosiarki.Z tej obsady co masz to jedynie gupiki mogą zostać i dokup z 6 kirysków (ryby stadne). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yap88 Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Moim skromnym zdaniem: Kosiarki i zbrojnik do wylotki, kirysków dokupiłabym jeszcze ok. 5 sztuk i gupiki w zasadzie ok. Ale mniej bym ich dała, bo masz chyba zupkę rybną. Tak to wygląda zapewne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Gupiki same samce? Na kosiarki,zbrojniki mam to samo zdanie co koledzy wcześniej No kirysków dokup z 5 (Chociaż mam 10l mniejszy litraż a nie moge ich kupić bo za małe) Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beatrix11 Posted June 24, 2011 Author Share Posted June 24, 2011 Jeszcze jedno pytanie jakie podłoze lubią kosairki ? jaki kolor piach żwir? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 U mnie jest żwirek o granulacji 2-3 mm jasny chyba im odpowiada bo dna nie unikają.Są ładnie wybarwione i zdrowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts