Oliwer Posted June 22, 2011 Share Posted June 22, 2011 niestety myślałem że chodz raz w rzyciu będę miał ffarta a jednak nie zakupiłem dwie pielegnice meeka jak były male ale wyszły z tego dwa samce ten wiekszy gania mniejszego czy mozna coś zrobić ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 22, 2011 Share Posted June 22, 2011 Najprościej oddać jednego i po problemie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patuu97 Posted June 22, 2011 Share Posted June 22, 2011 Jaki litraż? Najlepiej idź do zoologicznego i jedną rybę wymień. A jak nie będą chcieli przyjąć to oddaj komuś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oliwer Posted June 22, 2011 Author Share Posted June 22, 2011 mam tez akwa 320 l i mam tam dwie orandy i siedem karasi hodowlanych i jak bym dał tam tamtefo wiekszeglo lub mniejszego to by bylo dobrze i wdedy bym im dokupił po samicce litraż 112 l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oliwer Posted June 23, 2011 Author Share Posted June 23, 2011 dalej czekam na odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Meeki są dość terytorialne i mocniejszy samiec broni terytorium. Nikt Ci nic innego nie powiem jak po prostu rozdzielić samce i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Meeki są za duże do 112l więc zapomnij w 320 l ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oliwer Posted June 23, 2011 Author Share Posted June 23, 2011 to forum jest dziwne przecież był temat jakich pilegnic nie mozna trzymać w 112l i potam tam były jakie mozna mieć za : pielegnice meeka miodowa i zebra tak przeczytalem na naszym forum i sie tym zasugerowałem wiec nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Na tym forum tak było? No to podaj link... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Na tym forum tak było? No to podaj link... To może ja dam http://forum.superakwarium.pl/viewtopic.php?f=2&t=32412 i dodam,że jest to jednak minimum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oliwer Posted June 23, 2011 Author Share Posted June 23, 2011 no to jest minimum ale jeszcze coś innego widziałem moze znajdę Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Na tym forum tak było? No to podaj link... To może ja dam http://forum.superakwarium.pl/viewtopic.php?f=2&t=32412 i dodam,że jest to jednak minimum. No rzeczywiście. Jednak ja bym się nie podjął hodowli tych ryb w takim litrażu, bo są one dość terytorialne no i nie rosną znowu takie małe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted June 23, 2011 Administrator Share Posted June 23, 2011 że chodz, w rzyciu dał tam tamtefo wiekszeglo, wdedy, samicce pilegnic, potam Tych słów nie rozumiem. Google nic mi nie podpowiedziało. Mam kupić enigmę aby to odczytać? Za ortografię, brak wielkich liter itp czyli ogólnie za pisownię. Otrzymujesz "wyróżnienie". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 To ja napiszę tak ta ryba dorasta do 11 cm. więc w typowym 112l będzie wyglądała nijako z powodu wielkości http://www.superakwarium.pl/pielegnica-meeka-id588.html. Gdy by miała nie więcej jak 8 cm. to tak ale rosną większe.Możesz je zostawić pod warunkiem że to będzie para a poza nimi w zbiorniku nie będzie innych ryb. viewtopic.php?f=2&t=32172&st=0&sk=t&sd=a&start=10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oliwer Posted June 23, 2011 Author Share Posted June 23, 2011 Ty musisz sie wyśmiewać z ludzi ? i co to jest normalne zachowanie na forum raczej nie Nawet się nie będę rozpisywał, co jak, dlaczego. Ostrzeżenie za to samo co tu: viewtopic.php?f=7&t=34238&p=304652 // Atreyu Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Ty musisz sie wyśmiewać z ludzi ? i co to jest normalne zachowanie na forum raczej nieNa pewno normalne nie jest to jak piszesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted June 23, 2011 Administrator Share Posted June 23, 2011 Ty musisz sie wyśmiewać z ludzi ? i co to jest normalne zachowanie na forum raczej nie Skoro obowiązujące zasady, tłumaczenia, wyjaśnienia nie pomagają to TAK!! Jeżeli poprzednie zawodzą, to to jest jedyny sposób z tego co widzę aby do kogoś dotrzeć! Ostrzeżenie za brak wielkich liter, Pl znaków. Czyli pisownia. A zarazem wolne na 2 tyg. Temat zamykam. Jak wrócisz i będziesz chciał aby był kontynuowany to proszę o PW w tej sprawie do moderatora tego działu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts