Kacperek Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 Mój kolega chce mieć akwarium 40 l nie wie jakie ryby wybrać nie lubi bojowników i uparł się na welony ( złote rybki ) rodzice mu powiedzieli że w 40L zmieszczą się 4 welony , nie chce mnie słychać że ma za małe akwarium . Jego rodzice w 20 l trzymali 15 neonów innesa i 2 zbroiniki po roku im umarły . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 Jeżeli uparł się na welony, to co tutaj doradzać? Jak chce męczyć ryby, to jego sprawa, ale niech wie, że takie 40L to ma ok. 50cm długości, a ja widziałem 30cm złote rybki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akwarysta xenn Posted May 21, 2011 Share Posted May 21, 2011 za małe na welona Do takiego to może dać gupiki , harem bojka albo i krewetkarium . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrs.Wolf Posted May 21, 2011 Share Posted May 21, 2011 Proponuję zobaczyć to: http://forum.superakwarium.pl/viewtopic.php?f=39&t=19607 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek Posted July 6, 2011 Author Share Posted July 6, 2011 zmienił zdanie chce harem bojownika i zbroinika oraz sztuczne rośliny "bo mama się nie zgodzi i wogule z żywymi jest dużo roboty " powiedziałem że skoro uważa że jest za dużo roboty to niech se odpuści te akwarium . przekonywanie go na inne ryby odpuściłem niech se robi co chce . Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 To niech kupi sobie chomika, albo lepiej mrówki hoduje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek Posted July 6, 2011 Author Share Posted July 6, 2011 kupiłem psa - po miesiącu tez kupił psa i wyje po nacach bo nawet go nikt nie pogłaszcze takie jakie zwierze ja mam on też chce mieć (miał chomika ale mu umarł .bo ja chciałem mieć) a mrówki by zaniedbał jak wszystkie zwierzaki . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 No to na pewno niech się nie bierze za akwarium i też taki litraż na początek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 Proponuję zobaczyć to: http://forum.superakwarium.pl/viewtopic.php?f=39&t=19607 I wszystko w tym temacie. Jak kolega będzie chciał to zapraszam na forum osobiście i niech się skonkretyzuje. Zamykam spamiarnię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts