Brian Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Witam, mam akwarium 72l i taka obsadę: 4x kirysek spiżowy 1x gurami dwuplamisty 1x skalar 8x neon inessa 3x molinezja 1x glonojad 2x platka I moje pytanie brzmi czy mogę do tej obsady dodać jeszcze brzankę rekinią? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Obecna obsada zła, do złej obsady się nie dokłada. I moje pytanie brzmi czy mogę do tej obsady dodać jeszcze brzankę rekinią? http://www.superakwarium.pl/brzanka-rek ... id408.html Długość W naturze do 35 cm, w akwariach do 30 cm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pemson3 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Ja lepiej się nie dokładam, co do brzanki rekiniej.. 4x kirysek spiżowy - wymieniłbym na mniejszy gatunek ,ew. +2szt. 1x gurami dwuplamisty - jak samiec, dokup 2 samiczki 1x skalar - nie ten litraż 8x neon inessa - ok 3x molinezja - masz już platki, odpuść molinezje. 1x glonojad - jaki? Jak zbrojnikniebieski , to tak na 'aby aby', exit 2x platka - jak samiec i samica, to też zrób harem (możesz tak zostawić) czyli obsada: 6x kirysek spiżowy/panda 1+2 gurami dwuplamisty 8x neon inessa 2x platka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brian Posted May 5, 2011 Author Share Posted May 5, 2011 Chciałem dokupić samice do guramiego ale ciężko rozróżnić samice od samca a w sklepie zoologicznym sami nie wiedza która jest jaka:D a długość brzanki się nie martw bo jak będzie za duża do mojego akwarium do dam ja kumplowi bo ona ma większe akwarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pemson3 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Nie sugeruj się tym co mówią w zoologicznym.. Samica gurami na trochę bardziej krotką i zaokrągloną płetwę grzbietową niż samiec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brian Posted May 5, 2011 Author Share Posted May 5, 2011 Wiem o tym, ale sam dokładnie nie wiem czy mój gurami ma ta bardziej szpiczasta pletwę czy może ta bardziej zaokrąglona ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts