bartekb Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Witam! Pod starym tematem nie uzyskałem odpowiedzi więc zakładam nowy? Czytając ten artykuł (viewtopic.php?f=104&t=13365 ) myślę o założeniu 72l BW Azja. Nigdzie nie znalazłem baniaka z Black water z azji. Dlatego kilka pytań: - czy jeśli daje liście i szyszki to coś z nimi robić? - czy taka obsada będzie dobra : 1+3 bojownik/ 10 razbora Hengela lub klinowa/ 5 otosków ( wiem,że nie ten biotop, ale mam do nich sentyment) - W tym artykule mowa o dobrze obsadzonym zbiorniku? BW + roślinki? Myślałem tylko o roślinkach pistia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 . Nigdzie nie znalazłem baniaka z Black water z AzjiAzjatyckie BW proszz : viewtopic.php?f=22&t=32515&p=291730#p291730 Jednak jest - czy jeśli daje liście i szyszki to coś z nimi robić?Przelać gorącą wodą - czy taka obsada będzie dobra : 1+3 bojownik/ 10 razbora Hengela lub klinowa/ 5 otosków ( wiem,że nie ten biotop, ale mam do nich sentyment)Jednak otosków bym nie pakował, ale obsada oki - W tym artykule mowa o dobrze obsadzonym zbiorniku? BW + roślinki? Myślałem tylko o roślinkach pistia?Pływające w Azji - paprotnice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pemson3 Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Emm, w Azji występują, np. żółte, lub czerwone wody. Czarne wody znajdziemy na całym świecie. W Azji również są czarne wody. Jednak jak dla mnie to trochę dziwne Widzę, że Twój gust jest zmienny, ale no cóż.. Kolega już wszystko skomentował, więc myślę, że już wszystko wiesz. Z szyszek możesz zrobić wywar (jest przecież sporo tematów o BW). Twoja obsada jest w miarę dobra. Edit : Dzięki. Ten skopiowany fragment skróciłem. Koniec OT. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Czarne wody znajdziemy na całym świecie, zarówno na torfowiskach Afryki Wschodniej, jak i w strumieniach na wenezuelskich wyżynach oraz w wielu innych miejscach. Jak szukasz informacji na dany temat, dopiero po przeczytaniu czyjegoś posta, i nawet nie przepisujesz tylko kopiujesz informacje z innych stron - to podawaj źródło. http://www.apisto.pl/index.php?option=c ... &Itemid=11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts