ferdzio698 Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Witam. Obecnie mam akwarium 25l, w którym pływa harem gupika. 2 dni temu zalałem 112l, dlatego z 25l chcę zrobić krewetkarium. Na początek zacznę hodować red cherry. Ile mam ich wpuścić do tego akwarium? Ps. Jakie rośliny będą dla nich najlepsze? Jakie podłoże? W akwarium posiadam oświetlenie 2x 9w 6500k, filtr FZN-1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa9 Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Rośliny: najlepiej mchy,wgłębka itp.. moje rc uwielbiają gałęzatkę. Wpuść ok. 10 sztuk, ale i tak po kilku tygodniach pojawi się masa małych.Bardzo szybko Ci się ich namnoży.Podłoże myślę, że jest mniej istotne, choć wiadomo że się liczy.Ja mam żwirek o średniej granulacji + wysepka z piasku i krewetki buszują po nim pełne zapału.Zapewnij im kryjówki np. kokos,korzeń,gęstą roślinność etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1379 Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Wpuść tak z 6 szt. Rośliny to przede wszystkim mchy i wątrobowce. Podłoże najlepiej gdyby było ciemne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferdzio698 Posted May 1, 2011 Author Share Posted May 1, 2011 Ciemne to na pewno. http://allegro.pl/aqua-art-shrimp-sand- ... 27285.html. Czy takie może być? A czy mogę dno wysadzić też małym cheńkiem? Oczywiście będzie sporo mchów, tylko chciałem się zapytać, jakie normalne rośliny mogę jeszcze wsadzić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1379 Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 To podłoże się nada. Możesz oczywiście obsadzić zwykłymi roślinami, masz dobre oświetlenie więc możesz pokusić się o jakiś trawnik z heńka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Zacznij od 6 RC a rośliny to głównie mchy przy twoim świetle to rotale oraz na trawnik glosię bo heniek bez CO2 może nie dać rady a jako podłoże bym proponował substrat aqua arta ten dla roślin lub dla krewetek bo oby dwa wspaniałe warunki dla krewetek zapewnią Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferdzio698 Posted May 2, 2011 Author Share Posted May 2, 2011 Posiadam EASY CARBO. Czy cheńkowi wystarczy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikodem Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 Jakiś korzonek a na nim mchy + jakiś trawniczek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts