Shiner Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Jaką tęmerature lubią gupiki mam ok.22szt. akwa 72l 60x30x40 grzałka 50W Filtr (chiński) czarno bialy żwir (podłoże) korzeń 2 kamyki ( 1 piaskowiec i 1 lawa) brak roślin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Najlepiej jak ma pomoędzy 21-23 stopnie. http://www.superakwarium.pl/gupik-pawie ... id413.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niko1990 Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 od 20 do 30 stopni C w środowisku naturalnym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cloe Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Ja mam gupiki i spokojnie trzymam je w 26-27 *C Nie narzekają Mają się świetnie, gupiki z reguły lubią ciepłą wodę, bo pochodzą z Amazonii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted May 1, 2011 Administrator Share Posted May 1, 2011 Jaką tęmerature lubią gupiki mam ok.22szt. akwa 72l 60x30x40 grzałka 50W Filtr (chiński) czarno bialy żwir (podłoże) korzeń 2 kamyki ( 1 piaskowiec i 1 lawa) brak roślin. To ja odpowiem pytaniem na pytanie: - co to jest tęmeratura? Szukałem w google i brak wyników Serio, naprawdę się starałem znaleźć tłumaczenie tego słowa. Nawet w języku suahili takiego wyrazu nie mają. Więc opisz inaczej o co chodzi dokładnie. To Polskie forum akwarystyczne. Nie używamy tutaj narzecza indian z Amazonii. Edit: rozmyśliłem się. Otrzymujesz ostrzeżenie. Powód: pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts