Patrykxx88 Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Witam ! Od dwóch tygodni mam drugie akwarium 96l żyją w nim 2 welony lwie główki (całe srebrne z czerwonymi głowami) i pomyślałem że może by dorzucić kilka kolorowych ryb tylko nie jestem pewny jakich ponieważ welony to ryby zimnowodne i stałą temp utrzymuje 20 stopni więc może poradzili byście coś jakie rybki można by dokupić z góry dziękuję za odpowiedź. Aaaa jak już piszę może ktoś wie dlaczego na ogonach moich welonów powstają czerwone pręgi nie wygląda jak by była to choroba bo płetwy są duże i nie poobgryzane coś jakby układ krwionośny może przez pokarm barwiący a może dlatego że taka ich charakterystyka ponieważ jakby nasada ogona jest też czerwona tworząc opaskę no nic czekam na odpowiedzi dziękuję. Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 W tym litrażu do karasi? Żadne. To akwarium jest ciasnawe dla tych ryb, może nie na tyle żeby je oddawać - ale przynajmniej nic do nic nie dokupuj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrykxx88 Posted February 21, 2011 Author Share Posted February 21, 2011 Mmmm no to szkoda myślałem że chociaż parkę gupików żeby małe rybki były albo platek no to nic dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 A poza tym jak welony urosną to mogą zjeść rybkę pokroju gupika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinek8413 Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 Kardynałek chiński by pasował ale będzie ciasno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts