Selena Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Mam mały problem i dlatego zwracam się do Was o pomoc. Mam rybki pyszczaki yellow. W drugim mniejszym akwarium znajdują się odłowione 2 tygodniowe glonojady, służy mi ono za taki powiedzmy kotnik. I tutaj moje pytanie czy jak wpuszczę do tego kotnika samice z młodymi w pyszczku to czy ona zrobi coś glonojadom? Zawsze ją tam wpuszczałam by młode się uchowały tylko wcześniej nie miałam w nim glonojadów i nie bardzo wiem co mam robić.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek418 Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 A duże te glonojady? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selena Posted February 16, 2011 Author Share Posted February 16, 2011 mam je z dwóch miotów, jedne ok. 4cm, a drugie są już większe ok.8cm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Nie hoduje się zbrojników razem z pyskami ze względu na całkowicie odmienne wymagania co do parametrów wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ktoś Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Nie wiem ile masz tych zbrojników w akwa, ale znając ich płodność to za mało ich tam nie ma. Jakie duże jest te akwa? I tak jak powiedział Atreyu - nie trzyma się razem pysków i glonojadów, zupełnie inne warunki jeżeli chodzi o parametry wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 19, 2011 Share Posted February 19, 2011 Ogólnie u mnie Pyszczak nie atakował zbrojnika, ale nie wiem jak będą się zachowywać z młodymi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Ogólnie u mnie Pyszczak nie atakował zbrojnika, ale nie wiem jak będą się zachowywać z młodymi.A mnie interesuje - jakie utrzymywałeś w akwarium parametry wody że były dobre zarówno dla pyska jak i zbrojnika? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Skończyły mi się testy, więc żyją w takich warunkach jakie są. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Skończyły mi się testy, więc żyją w takich warunkach jakie są.Czyli złych przynajmniej dla jednego gatunku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Prawdopodobnie tak. Ale nie zauważyłem, żeby jeden z gatunków zachowywał się źle czy były chore. Pyszczaki gonią się a zbrojnik nie okazuje objawów choroby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Trudno żeby zbrojnik umarł od tego że ma za twardą wodę, albo zbyt małe akwarium... ale chyba wiesz o co mi chodzi - zapewnianie odpowiednich warunków dla ryb. Taki "komfort" żeby miały namiastkę natury w akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Tak rozumiem Cię. Co do akwarium to mam 200l także co do akwa nie ma kłopotu. A czy wypośrodkowanie potrzeb wodnych zbrojnika i pyszczaka coś zmieni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 A czy wypośrodkowanie potrzeb wodnych zbrojnika i pyszczaka coś zmieni?Da tyle że zamiast jednego gatunku, oba będą miały nie najlepsze gatunki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts