ślimak:P Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Zdechły mi już 2 gupiki 1 samica i 1 samiec Samica nie dawno urodziła 6 młodych .(zjadła 2) Samiec nie dawał żadnych objawów choroby . Myślałam że zdechnie inny bo tak jakby czołgał się po żwirku (teraz jest już lepiej) . Gdy wyławiałam zdechłe rybki zauważyłam że miały wydęte brzuchy. Jeszcze jedno pytanie . Ta samica która zdechła jak już wiecie urodziła młode lecz kropka ciążowa nadal jej została . Czy spodziewała się małych ?? Proszę o pomoc i szybkie odpowiedzi !!!! Atreyu: Poprawiłem tytuł. Przenoszę. Dostosuj, albo temat zostanie usunięty: viewtopic.php?f=6&t=14640 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Podaj wymiary akwa, filtraje, czy dolewasz jakies preparaty, ile swiecie ci światło w akwa, flore i faune, ogólnie wszystko o akwarium o co w nim jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
ślimak:P Posted December 26, 2010 Author Share Posted December 26, 2010 Akwarium 45l Podłoże żwirek Obsada (przed zdechnięciem): 3 Gupiki pawie oczko i 4 małe 5neonków innesa i jeszcze trzy nie pamiętam jak się nazywają ale mogą być z gupikami i neonkami . Po zdechnięciu: 1 Gupik pawie oczko i 4 małe I reszta tak samo . Filtr, grzałka i oświetlenie były razem z akwarium. Nie wiem czy też filtr nie mógłby być w większym akwa. Nie dodaje żadnych preparatów . Dopiero zaczęłam przygodę z akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 A akwarium dojrzało zanim wpuściłaś ryby ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ślimak:P Posted December 27, 2010 Author Share Posted December 27, 2010 Tak . Dzisiaj zdechły mi jeszcze trzy ryby z tych co nie wiem jak się nazywają i gupik . Teraz zostało mi : 4 małe gupiczki 5 neonków I 1 nie wiem jak się nazywa Ta jedna co zdechła (nie wiem jak się nazywa) miała białe kropki czy to mogła być rybia ospa ??? Bardzo mi zależy na szybkiej odpowiedzi . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ślimak:P Posted December 31, 2010 Author Share Posted December 31, 2010 Byłam w 2 zoologicznych (bo nic nie pisaliście ) i oboje powiedzieli mi że to rybaia ospa . Zaczełam leczyć rybki i po jednio dniowej kuracji było widać efekty Dziąki za tych kilka odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba24 Posted December 31, 2010 Share Posted December 31, 2010 Ja niestety nie pisałem w tym temacie, ale życzę ci by wszystkie rybki szybciutko wyzdrowiały Link to comment Share on other sites More sharing options...
ślimak:P Posted December 31, 2010 Author Share Posted December 31, 2010 Dzięki !!! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted January 3, 2011 Administrator Share Posted January 3, 2011 Ja niestety nie pisałem w tym temacie, ale życzę ci by wszystkie rybki szybciutko wyzdrowiały Dzięki !!! :) Umówcie się na kawę gdzieś na mieście . Coś te wypowiedzi wniosły do tematu? Hmm...?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 Może to Ci pomoze viewtopic.php?f=6&t=16197 powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts