Mith001 Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Witam. Mam zamiar kupić akwarium około 60 litrowe i nie wiem jak je urządzić żeby rybki były zadowolone (i ja ). Z góry dzięki za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 napisz jakie rybki Ci się podobają i jakiego typu ma być to akwarium, wtedy będzie można Ci jakoś pomóc Link to comment Share on other sites More sharing options...
elunia233 Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Zależy jakie ryby masz zamiar trzymać ja bym poleciła otoski 6szt.neonki około 15 do 20szt.,co do wystroju to ciemny żwirek ale nie polecam czarnego najładniej wygląda brązowy do tego ładne roślinki no i podstawa jakiś ładny korzonek no ale to jest moja wizja a ty zrobisz jak uważasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szlendi Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Np. 12 neonków innesa i 6 kirysków panda.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Margo001 Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Najlepsze jest (jesli chcesz mieć neonki) akwarium gesto obsadzone roslinami , czuja sie wtedy bardzo bezpiecznie , a do kiryskow najlepsze bedzie jesli dasz zwirek drobny, kiryski (zwlaszcza pandy) sa bardzo delikatnymi rybami. Mozesz rowniez dodac kore, jest ok, ale tylko jesli bedzie z torfu , dab czy inne drewna (z wyjatkami) bardzo farbuja wode. Reszta zalezy od Ciebie i Twojego gustu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Najlepsze jest (jesli chcesz mieć neonki) akwarium gesto obsadzone roslinami , czuja sie wtedy bardzo bezpiecznie , a do kiryskow najlepsze bedzie jesli dasz zwirek drobny, kiryski (zwlaszcza pandy) sa bardzo delikatnymi rybami. Mozesz rowniez dodac kore, jest ok, ale tylko jesli bedzie z torfu , dab czy inne drewna (z wyjatkami) bardzo farbuja wode. Reszta zalezy od Ciebie i Twojego gustu. Największa w tym ironia że neony w naturalnym środowisku żyją w wodach o znikomej ilości roślin, ale za to bardzo bogatych w garbniki [czy jak to napisałeś - o zafarbowanej wodzie]. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mith001 Posted December 27, 2010 Author Share Posted December 27, 2010 Akwarium zakładam słodkowodne i raczej z większą ilością roślin. Myślałem właśnie o neonkach, kiryskach i gupikach. A co do dekoracji, mogę zamiast żwirku dać gruboziarnisty piasek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Możesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mith001 Posted December 27, 2010 Author Share Posted December 27, 2010 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts