Jump to content

Niestandardowe 450l

Madzik
 Share

Recommended Posts

Palety sobie odpuszczę-nie dam sobie z nimi rady. A poza tym nie jest akwarium za niskie na nie? ;)

Ławicowe raczej też nie, milo by mieć ze 100 neonów ale średnio neon to 3 zł a żeby 300zł na same neonki wydawać to nieee... :D

Edit: A gdybym miała mieć ławicę to bez zastanowienia Rhodostomusy. :mrgreen:

Ja bym wpuścił chmarę neona czerwonego oraz paletki :) i do tego jakieś glonojady zbrojnikowate no i krewecie

A nie za niskie na palety 30cm?

Spora powierzchnia dna to spore stadko kirysków lub piskorków lub bocji polecam.

I duża ławica jakiś drobnoustków lub prystelek barwnych, może inne mniej "pospolite" stadko zwinników lub bystrzyków.

Zawsze możesz pójść w malawi lub tanganikę ale na tym się nie znam.

A co, za niskie? Bo czytałam że dla nich liczy się powierzchnia a nie wysokość. ;)

Mogę te wymiary edytować gdyż to na razie plany. Zależy mi by długość była co najmniej 200cm i litraż nie przekraczał 340l-350l. A 200x40x40cm?

Ja mam w planach zrobienie akwarium u mnie w pokoju(który będzie w piwnicy (teraz mam na piętrze i strop nie wytrzyma)jeszcze nie wyremontowanej) 3m/1,5m/1,5m=3750l i nie wiem co by fajniej wyglądało roślinne/Tanganika/Amazonia/Azja/Malawi/jakieś pielęgnice/pyszczaki/wielogatunkowe/a może jezioro polskie, Jakie polecacie ?? i jaki osprzęt do niego(?) temp.powietrza ok.24C czy będę mógł dać tam grzybienie białe/trzcinę jaki filtr ???

Skalary i dyskowce - nie ;) Skalary mogą być zainfekowane wirusem, który dla paletek jest śmiertelny :roll:

A poza tym było wspomnienie, ze paletki odpadają ;)

Do takiego baniaczka może:

:arrow: 1+1 Z. Niebieski

:arrow: 4 kiryśnik czarnoplamy

:arrow: 1+1 akara pomarańczowopłetwa

:arrow: 1+1 p.nikaraguańska,

:arrow: 1+1 p.zebra

One to zbyt urodziwe nie są. Oczywiście według mnie. :D

Dużo kuszących propozycji, tylko szkoda że na piranie za małe. :P

Ile min. na pielęgnice Pawiooką? Bo doradzili mi gdzieś indziej ale jak tu się spytam to będe miała pewność.

edit:

Teraz poważnie myślę nad Pawiooką. Tylko jak wysoka ona rośnie?

Bo mogłoby być 200x57x40cm.

Ale w tedy było 35cm wody na nią więc już nie wiem.