Madzik Posted December 19, 2010 Share Posted December 19, 2010 Nie jestem pewna jaki to glon. Stawiam na krasnorosta. Akwarium ma po restarcie (2 dni). Już wcześniej ten glon mnie zaatakowała. Próbowałam go rekami usunąć ale się nie dało. Aktualnie tylko ta roślinka jest tak mocno zaatakowana choć widzę że Cryptocoryne też bierze. 112l Filtr: Aquel 750. 2x18W Temperatura 25*C Planowana obsada: w podpisie. I zdjęcia: http://i51.tinypic.com/24mdrix.jpg%5C Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted December 19, 2010 Share Posted December 19, 2010 to na 99% krasnostan sam ostatnio z nim wygrałem już piszę co u mnie pomogło : 1. zaciemnić akwarium na minimum 48h 2. zwiększenie dawki co2 ewentualnie dodawanie go w formie easycarbo ps. jeśli 48h nic nie da zaciemnić na kolejny dzień Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted December 19, 2010 Author Share Posted December 19, 2010 Tylko boję się o rośliny bo mam nowe podłoże (piach) i są tam świeżo włożone. Wytrzymają? A mam jeszcze jedno pytanie: Na szybach mam dużo malutkich, zielonych kropeczek. Szczególnie na tylnej. Czy zaciemnienie i na to pomoże? Bo nie chce żadnych typowych glonożerców. A Co2 nie mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted December 19, 2010 Share Posted December 19, 2010 Roślinką nic nie będzie a na szybach też powinno zaciemnienie pomóc i dobrze jakbyś kupiła chociaż easycarbo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted December 24, 2010 Author Share Posted December 24, 2010 3 dniowe zaciemnienie nie pomogło. Za to trochę mi zmarniała i do tego coś mnie znowu zaatakowało. Roślinka wygląda teraz tak (te czarne kropki to ziarenka piasku): A to coś co obległo korzeń: Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted December 24, 2010 Share Posted December 24, 2010 Na korzeniu- sinice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted December 24, 2010 Author Share Posted December 24, 2010 A jak się ich pozbyć i jak wzmocnić rośliny? Czy EasyCarbon pomoże na te dziury? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts