om3n84 Posted December 19, 2010 Share Posted December 19, 2010 mieszkam za granica i u nas w zeoloicznym jest mase roslinek do kupienia tylko nie bylo nazw pytanie nastepujace ta roslinka ma korzenie a ja zwir w akwarium czy ma szanse przezyc ?? dostałem je z olowiana opaska na dole czyw takiej postaci moze isc do akwarum ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
om3n84 Posted December 19, 2010 Author Share Posted December 19, 2010 pytanie numer dwa wiem ze powinno byc w innym dziale ale tu juz mamy zalaczony obrazek za roslinka jest brazowa ozdoba ma w srodku gabke i jak podepniemy pompke powietrza to tworzy sciane bąbelków pytanie jest takie pomysl moj byl taki zeby tymi babelkami zaslonic grzalke i filter czy one nie straca wlasciwosci czyli (grzalka bedzie grzala gorze lub czy filter bedzie filtrowal gorzej ze w zgledu na gorszy obieg w akwarium) Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted December 19, 2010 Share Posted December 19, 2010 To jest bambus A z tego wynika że to nie jest roślina akwariowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
om3n84 Posted December 19, 2010 Author Share Posted December 19, 2010 pytanie nastepujace ta roslinka ma korzenie a ja zwir w akwarium czy ma szanse przezyc ?? dostałem je z olowiana opaska na dole czyw takiej postaci moze isc do akwarum ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted December 19, 2010 Share Posted December 19, 2010 To jest bambus A z tego wynika że to nie jest roślina akwariowa I wątpię, żeby przetrwała w akwaarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
om3n84 Posted December 19, 2010 Author Share Posted December 19, 2010 jak byłem w zoologicznym kobieta miala tego pełno wiec wybrałem ja i kilka innych kilka roslinek ona tez trzymala ja w akwarium a co z ta opaska wy te tak macie zeby roslinka nie wyplywala do gory ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
axidus821 Posted December 19, 2010 Share Posted December 19, 2010 w sklepach często rośliny mają opaski, są to opaski aluminiowe lub ołowiane.wyciągnij ten balast i tą doniczkową rosline.posadź ją w doniczke i postaw na parapecie Link to comment Share on other sites More sharing options...
om3n84 Posted December 19, 2010 Author Share Posted December 19, 2010 jak to mozliwe ze ta kobieta trzyma ta rosline w akwarium tyle czasu i nie gnije ona ma tego pełne akwarium i cały czas to sprzedaje a co powecie na to bo tez kupiłem http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 1042wt_667 Link to comment Share on other sites More sharing options...
axidus821 Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 w dwóch działach zadajesz te same pytania.skup się na jednym dziale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 Trochę nawet przypomina konwalie Wywal to z wody i do doniczki - może będzie z tego jakiś pożytek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts