Jump to content

Zniknęły dwa dorosłe głupiki

Barmak
 Share

Recommended Posts

Hmm ale wyciągnołem wszystko z akwarium nawet dno odkużyłem i nic ? nie ma nawet ogonka .

mam platke która jast wredna ale głupika zjesc też nie wierze. nie wiem nawet w filtrze patrzyłem.

jesli nie masz pokrywy to na 100% gupiki wyskoczyly. Nie ma szans zeby jakas ryba zjadla gupika, ryba nie rozklada sie w ciagu 10s w akwarium. Nawet jesli inne ja podskubia to szkielet zawsze zostanie i jest on widoczny. jak juz mowilem szukaj wyschnietych rybek obok akwarium.

jesli nie masz pokrywy to na 100% gupiki wyskoczyly. Nie ma szans zeby jakas ryba zjadla gupika, ryba nie rozklada sie w ciagu 10s w akwarium. Nawet jesli inne ja podskubia to szkielet zawsze zostanie i jest on widoczny. jak juz mowilem szukaj wyschnietych rybek obok akwarium.

A właśnie że nie! Oczywiście mogły wyskoczyć ale ty chyba nie znasz oblicza glonojadów. U mnie w 1 godz zjadły doszczętnie dorosłą 4 cm samice gupika.

zrobcie slectwo jak w W11 ;p

to niemozliwe!!! zeby 2 gupiki w tym samym czasie umarly, glonojad nie mogl zabic!! zalozmy, ze nawet umarly 2 na raz (co raczej niemozliwe), to w jedna noc glonojad nie zjadlby ich.

no do było tak

pwenego ranka zalazłem jednego nartwego głupika, nastepnego ranka brakowało nastepnch dwóch a trzeci plywał martwy na powierzchni.

a tak naprawdę to kilka dni przed tym zdechły mi dwa dorosłe 3 dorosłe głupiki i 7 danio i jeden bojownik na przestrzeni tygodnia . robiły im się białe płetwy i ina wieczór koniec.

zrobcie slectwo jak w W11 ;p

to niemozliwe!!! zeby 2 gupiki w tym samym czasie umarly, glonojad nie mogl zabic!! zalozmy, ze nawet umarly 2 na raz (co raczej niemozliwe), to w jedna noc glonojad nie zjadlby ich.

I co opadła kopara.Od choroby bądź niskiej temperatury gupiki zdychają nagle. Sam miałem przypadek w którym gupiki sobie pływały ale co raz jedna bez powodu opadała na dno martwa.

To pewnie za niska temperatura albo jakaś choroba

widze ze Pan, "kaszub" nie ogarnia w ogole tematow. Wiec jesli chcesz tylko sobie nabic liczbe postow piszac jakies glupoty albo kopiujesz innych wypowiedzi... odpusc sobie.. Jesli sie wypowiadasz to na temat i konkretnie. Kapiszon?

Share

• Create New...