Barmak Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Nie zostało nawet śladu wieczorem były a rano ani kawałka czy to możliwe xeby molinezje zjadły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
todotodora Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Nie molinezje napewno nie zjadły gupików. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barmak Posted January 21, 2009 Author Share Posted January 21, 2009 a glonojady albo śliaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
todotodora Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Też nie. Poszukaj ryby przed śmiercią są w miejscach mało widocznych po śmierci tez tam, poszukaj dokładnie może leży gdzieś w końcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barmak Posted January 21, 2009 Author Share Posted January 21, 2009 Hmm ale wyciągnołem wszystko z akwarium nawet dno odkużyłem i nic ? nie ma nawet ogonka . mam platke która jast wredna ale głupika zjesc też nie wierze. nie wiem nawet w filtrze patrzyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brevis14 Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Zdechłe ryby które leżą na dnie glonojady zjedzą z apetytem. Sam miałem ok 100 młodych glonojadów(1cm) i gdy gupik zdechł to po 1 godzinie po nim śladu nie było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 jakie masz aqua i czy z pokrywą u mnie był przypadek ze gupik wyskoczył Link to comment Share on other sites More sharing options...
paula13 Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 zgodze się z brevisem Glonki niestety mają tendencje do jedzenia zdechłych ryb z dna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilczyca Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 A dlaczego niestety ? Przynajmniej oczyszczają dno. Bardzo pożyteczna sprawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brevis14 Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 A dlaczego niestety ? Przynajmniej oczyszczają dno. Bardzo pożyteczna sprawa. Dokładnie! Idealnie pełnią rolę sanitarną w akwarium zjadając resztki pokarmu, glony i martwe rybki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pa[T]ryk Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 też miałem taki przypadek z dwoma neonkami innesa i jednym samcem gupika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barmak Posted January 21, 2009 Author Share Posted January 21, 2009 no tak to wiem gdzie ich szukać ( w odchodach:P) zapraszam na mojego bloga Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiwus Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 jesli nie masz pokrywy to na 100% gupiki wyskoczyly. Nie ma szans zeby jakas ryba zjadla gupika, ryba nie rozklada sie w ciagu 10s w akwarium. Nawet jesli inne ja podskubia to szkielet zawsze zostanie i jest on widoczny. jak juz mowilem szukaj wyschnietych rybek obok akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brevis14 Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 jesli nie masz pokrywy to na 100% gupiki wyskoczyly. Nie ma szans zeby jakas ryba zjadla gupika, ryba nie rozklada sie w ciagu 10s w akwarium. Nawet jesli inne ja podskubia to szkielet zawsze zostanie i jest on widoczny. jak juz mowilem szukaj wyschnietych rybek obok akwarium. A właśnie że nie! Oczywiście mogły wyskoczyć ale ty chyba nie znasz oblicza glonojadów. U mnie w 1 godz zjadły doszczętnie dorosłą 4 cm samice gupika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 NO MOŻE NIE GODZINE,ALE W CIĄGU JEDNEJ NOCY GLONEK MÓGŁ SIĘ Z NIMI UPORAĆ. a nikt się nie zastsnawia co się z nimi stało,wątpie żeby dwa gupiki padły jednej nocy,zbieg okoliczności? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barmak Posted January 23, 2009 Author Share Posted January 23, 2009 Tak i to jest przedmiotem mojego drugiego postu Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiwus Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 zrobcie slectwo jak w W11 ;p to niemozliwe!!! zeby 2 gupiki w tym samym czasie umarly, glonojad nie mogl zabic!! zalozmy, ze nawet umarly 2 na raz (co raczej niemozliwe), to w jedna noc glonojad nie zjadlby ich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barmak Posted January 23, 2009 Author Share Posted January 23, 2009 no do było tak pwenego ranka zalazłem jednego nartwego głupika, nastepnego ranka brakowało nastepnch dwóch a trzeci plywał martwy na powierzchni. a tak naprawdę to kilka dni przed tym zdechły mi dwa dorosłe 3 dorosłe głupiki i 7 danio i jeden bojownik na przestrzeni tygodnia . robiły im się białe płetwy i ina wieczór koniec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 nie szukaj co zjadło twe ryby tylko pomyśl czy choroba ci się nie wdała Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brevis14 Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 zrobcie slectwo jak w W11 ;p to niemozliwe!!! zeby 2 gupiki w tym samym czasie umarly, glonojad nie mogl zabic!! zalozmy, ze nawet umarly 2 na raz (co raczej niemozliwe), to w jedna noc glonojad nie zjadlby ich. I co opadła kopara.Od choroby bądź niskiej temperatury gupiki zdychają nagle. Sam miałem przypadek w którym gupiki sobie pływały ale co raz jedna bez powodu opadała na dno martwa. To pewnie za niska temperatura albo jakaś choroba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barmak Posted January 23, 2009 Author Share Posted January 23, 2009 ale jaka choroba objawy bielenie płetw ryba tą płetwą nie rusza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszub Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 glonki je zjadły Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiwus Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 widze ze Pan, "kaszub" nie ogarnia w ogole tematow. Wiec jesli chcesz tylko sobie nabic liczbe postow piszac jakies glupoty albo kopiujesz innych wypowiedzi... odpusc sobie.. Jesli sie wypowiadasz to na temat i konkretnie. Kapiszon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts