Lukas Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Zauważyłem, że w akwarium pływają takie przezroczyste nitki... i są bardzo długie. Co to może być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Glony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted January 17, 2009 Author Share Posted January 17, 2009 Jesteś pewien ze to glony? mi się wydaje że to są odchody ryb. To jest przezroczyste długi i takie nitkowate Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Myślę że tak ale dla pewności daj fotkę. Dużo tego jest ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Może to są robaczki... Kolega to miał przy lustrze wody, ale rybki to zjadały... Albo włąśnie odchody.. Coś nie tak ostatnio z dietą ryb..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted January 17, 2009 Author Share Posted January 17, 2009 Nie ma tego dużo to są jakieś pojedyncze nitki. W tej chwili tego nie widzę ale rano zaplątało się w roślinach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Ja myślę, że to odchody... Daj fotkę jeśli znów to zobaczysz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted January 17, 2009 Author Share Posted January 17, 2009 Na pewno dam fotkę. A niektóre są tak cienkie że kiedyś myślałęm że w akwarium są jakieś włosy czy coś:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martha Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Myślę że to na 100% są glony. Też mam takie w akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianoo11 Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 może to nicienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted January 17, 2009 Author Share Posted January 17, 2009 Nicienie? Jak to zwalczyć_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Najpierw dodaj zdjecie, zebysmy wiedzieli co bedziesz zwalczac. A najlepiej zrob jak ja: Myslalam, ze moje ryby moga miec nicienie. Wzielam kał ryby do probówki i zanioslam do weterynarza pod mikroskop. Okazalo sie, ze ryby mialy sluzowate odchody. Urozmaicilam diete i im przeszlo. Pokaz te nitki komus, kto bedzie w stanie sprawdzic czym sa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
todotodora Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 To są glony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted January 17, 2009 Author Share Posted January 17, 2009 Ludzie mówię wam że na 100% to nie glony. Akwarium mam czyściutkie dzisiaj była podmianka wody i zauważyłem te nitki. Spróbuję zmienić dietę tak jak pisałęm to w dziale KARMIENIE RYB i zobaczymy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiatek Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Ludzie mówię wam że na 100% to nie glony. Akwarium mam czyściutkie dzisiaj była podmianka wody i zauważyłem te nitki. Spróbuję zmienić dietę tak jak pisałęm to w dziale KARMIENIE RYB i zobaczymy.A masz pyszczaki. Bo u mnie takie s odchody i wyłapuje siatką do wyławiania ryb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 No i dlatego mówię, że to odchody. No spróbuj zmienić dietę, tak jak (chyba) mówi mój post na Twój temat o diecie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lizur Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 mi się też wydję że glony Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Moze ja rozwieję wszelkie wątpliwości to na 100% są odchody ryb które mogą być zarażone Nicieniami . Przyczyna to jednolita dieta bez urozmaiceń Często chorują na to Zbrojniki bo większość akwarystów ich nie dokarmia warzywami czy owocami więc jedzą to co im zostaje na dnie po innych rybach Warto urozmaicić dietę ale wczesnij zrobić 3 dniową głodówkę tak na wszelki wypadek miałem tak nie raz nie 2 i zawsze skutkuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted January 18, 2009 Author Share Posted January 18, 2009 Moze ja rozwieję wszelkie wątpliwości to na 100% są odchody ryb które mogą być zarażone Nicieniami . Przyczyna to jednolita dieta bez urozmaiceń Często chorują na to Zbrojniki bo większość akwarystów ich nie dokarmia warzywami czy owocami więc jedzą to co im zostaje na dnie po innych rybach Warto urozmaicić dietę ale wczesnij zrobić 3 dniową głodówkę tak na wszelki wypadek miałem tak nie raz nie 2 i zawsze skutkujeNo i właśnie o to mi chodziło sprecyzowana odpowiedź która mnie utwierdziła w moim przekonaniu. DZIĘKI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts