Maluteńka_10 Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Woda w akwarium zmętniała. Nie wiem może to przez pokarm, karmię rybki takimi pokarmami: -pokarm firmy Acti Marine Specjał w granulkach (karmie rybki tym raz w miesiącu) -pokarm firmy Acti ArteMin Artemia (karmię tym rybki codziennie) -pokarm firmy Tetra (kupiony wczoraj) Tetra TabiMin Pokarm dla ryb przydennych - 2 pokarmy firmy Tukan Rozwielitka Suszona i Pokarm Roślinny w płatkach ( karmię nimi rybki kilka razy w tygodniu) Czy mogą być jakieś inne przyczyny mętnienia wody ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sambi Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 A kiedy ostatni raz podmieniałęś wode?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maluteńka_10 Posted November 7, 2010 Author Share Posted November 7, 2010 Dziś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Mi się zdaje że po prostu te ryby przekarmiasz a jeśli chodzi o to 10 l akwarium to tam masz wszystkie ryby do oddania i może filtr nie wyrabia już Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 DziśIle tej wody? Była odstana? Wcześniej co ile podmieniałaś? Szczerze mówiąc, jeśli piszesz o tych 10l z podpisu molinezjami, kiryskami itd. to zmętnienie wody jakoś mnie nie dziwi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maluteńka_10 Posted November 7, 2010 Author Share Posted November 7, 2010 Wody ok. 25% wymieniłam, woda była odstana, podmieniałam wodę co kilka dni. Filtr jeszcze dobrze działa akwarium nie ma nawet roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sambi Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Poprostu jak wlewałaś wodę to się podłoże zruszyło i powstało zmętnienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maluteńka_10 Posted November 7, 2010 Author Share Posted November 7, 2010 Woda jest zmętniała już od dwóch dni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 A filtr czyścisz ? Czy nie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maluteńka_10 Posted November 7, 2010 Author Share Posted November 7, 2010 Czyszczę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Chyba że to pierwotniaki ale pewien nie jestem Ogólnie zmień obsadę tego akwarium bo jest za małe na jakiekolwiek ryby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts