Jump to content

Jak zajmowac się Gurami??-POMOCY!!

Recommended Posts

Dostałem od kolegi, który likwiduje akwa parkę Gurami.Samica niedługo zniesie ikrę a ja zupełnie nie wiem co mam z nią robic czy przenieśc do drugiego akwa czy co proszę o szybką odpowiedź .Z góry dziękuję i pozdrawiam. :roll::D

Samiec-marmurkowy, a samica-złoty

EDIT:

One już kiedyś były rozmnażane i samiec budował gniazdo ale teraz wydaje się że samica niedługo zniesie ikrę i nie buduje gniazda co ja mam robic. Proszę o szybką odpowiedź.Z góry dziękuję. :roll::cry:

mod: pisanie postów jeden pod drugim jest sprzeczne z regulaminem. Proszę się do niego stosować...

JEŚLI SAMIEC NIE ZBUDUJE GNIAZDA NIE BĘDZIE TARŁA- samica sama się wytrze i tyle. To samiec jest odpowiedzialny za opiekę nad ikra. Bez gniazda i samca który złożona ikrę pozbiera z dna i umieści w gniezdzie nic nie można zrobić bo ikra spleśnieje na dnie.

• 2 weeks later...

zyje juz tyle lat, ale nie slyszalem jeszcze zeby rozne gatunki gurami sie krzyzowaly ze soba.

O ile zdążyłam się zorientować, to gurami zarówno złoty, jak i marmurkowy, są odmianami gurami dwuplamistego, więc raczej nie są różnymi gatunkami (czy może się mylę??)

te rybki już się wykluły gdzieś tydzień temu ale teraz nigdzie ich nie widzę czy one jeszcze tam są czy zdechły czy co???

Możliwe, że zostały zjedzone przez rodziców :(

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...