_RastaMan_ Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Witam wiem ze to oblatany temat ale mam ciagly problem.Mam krewetkarium o parametrach gh6i kh3 i niestety ph 7,4 to dosc dziwne przy tak niskim kh.probowalem na wiele sposobow szyszki itd nie dziala,podaje wode ro i po podmianie jest ph 6,8-7,0 ale po dniu wraca na wyzsze ph.podejrzewalem zwirek wiec go wymienilem ale to nic nie dalo.Dodaje nawozy do akwa tj easy carbo i potas od nie dawna i minimalne ilosci profito.oto fotka baniaka.dodam jeszcze ze mam tam kilka łupkow fylitowych.i tak sie zastanawiam co mi moze zawyzac ph. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Z tego co słyszałem to bazalt zatwardza wodę a ty go chyba masz ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuczan Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 bazalt zatwardza wodęBzdury, bzdury, bzdury . . . Wyjmij te łupki, wsadź je na dwa dni do dużego słoika lub wiadra lub co tam masz pod ręką i zalej wodą z ro i zbadaj paramerty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_RastaMan_ Posted November 7, 2010 Author Share Posted November 7, 2010 niestety nie moge tego zronic bo zniszcze cala kompozycje.ale w duzym akwarium ma te same lupkii prz kh 6 mam ph 7.0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts