misiek60634 Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 Witam, Chaialbym miec jakas ladna lawice w akwarium (neonki, razbora klinowa). Jednakze obawiam sie ze moje sumy i brzanki sumatrzanskie potraktuja mniejsze stworzonka jako zywy pokarm. A moze sa jakies inne ladne rybki plywajace w lawicy ktore nie beda az tak latwym lupem dla obecnych mieszkancow mojego akwa? Aha, mam tam jeszcze jednego grubowarga. Zbiornik 200L. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1379 Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 Napisz obsadę jaką masz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek60634 Posted October 31, 2010 Author Share Posted October 31, 2010 10x brzanka sumatrzanska 3x pimelodus pictus 1x grubowarg Mam jeszcze jedna zlota gurami ktora dostalem w prezencie i nie wiem co z nia zrobic. Chodza mi takze po glowie 2 parki skalarow ale boje sie ze nie dogadaja sie z neonkami ktore mysle kupic a takze ze brzanka bedzie mi je podgryzac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 niestety te sumy co masz sa byt agresywne by hodować ławice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek60634 Posted October 31, 2010 Author Share Posted October 31, 2010 niestety te sumy co masz sa byt agresywne by hodować ławice. ajaj to nie dobrze, to moze jakies skalarki w takim razie moze 4-6 sztuk?? Tylko co na to moje brzanki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 skalary już prędzej ale może być im już przy ciasno i większość odmian potrzebuje baniaka minimum 50cm wysokości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek60634 Posted October 31, 2010 Author Share Posted October 31, 2010 skalary już prędzej ale może być im już przy ciasno i większość odmian potrzebuje baniaka minimum 50cm wysokości Moj jest dosc nietypowy dlugosc 120cm, szer 26cm i wysokosc 66cm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 masz na prawdę nietypowy baniaczek więc może kup 3 skalary jeśli dobierze się z nich para to tylko ją zostaw w innym wypadku może być im ciasno (może 2 pary by się utrzymały ale nie chciałbym wprowadzić Cię w błąd) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek60634 Posted November 2, 2010 Author Share Posted November 2, 2010 Po wyplacie 15 bada skalarki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 A może lepie dokupić 8-9 brzanek sumatrzańskich? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Skalary do brzanek ??? Co wy brzanki obgryzają płetwy !!! Lepiej jak dokupisz brzanek . Żadnych ryb z dużymi płetwami nie trzyma się z brzankami !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts