Mateusz Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Pierwsze przepraszam za założenie kolejnego tematu o krewetkach, ale na poprzedni nie doczekałem się odpowiedzi. Czy mogę wpuścić krewetki(i jakie najlepiej) do akwarium 112L, tem. wody. 27`28 C, PH na razie brak danych (musze kupić nowy test), oświetlenie 2x18w, filtr aquel fan2 plus, grzałka moc 100w ryby:Kiryśnik czarnoplamy, kiryski spirzowe,brzanki titteja,zbrojniki,rozbory klinowe,gupiki,kosiarki. rośliny:Anubias anna, mech jawajski, żabienice (kilak różnych gatunków). (ewentualnie moge się pozbyć gupików i brzanek titteja) Link to comment Share on other sites More sharing options...
covax2 Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 wiesz ze ledu na brzanki to moze Ci sie zadna krewetka nie uchowac, na poczatek polceam firered/redcheryy latwe w rozmnazaniu:)) pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Posted January 14, 2009 Author Share Posted January 14, 2009 Można jeszcze wiedzieć co krewetki jedzą bo nie mam pojęcia i czy będą zjadać glony ewentualnie ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamondynka Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 One żywią się głównie glonami, poza tym jedzą pokarmy dla rybek i specjalne pokarmy dla krewetek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Posted January 14, 2009 Author Share Posted January 14, 2009 Gdzie mogę je zakupić bo z sklepach zoo... w mojej okolicy (śródmieście/Łódź) niema :[ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamondynka Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Szukaj w zoologicznych, albo na allegro. Polecam shrimp sticks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobika Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Za wysoka temperatura. żyją w granicach 22-24^C.. Trzeba urozmaicać im dietę. Jedzą podgotowane marchewki, glony, pokarmy...Banany, pomidory, ogórki.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamondynka Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Temperatura może i wysoka, ale tolerowana przez redki. Zawsze można pójść na kompromis w temp między krewetkami a rybami. 22-24st to temperatura optymalna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramirez Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 najlepsze są krewetki amano (cena ok 8 zl) radze kupić na allegro.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 No i teraz jest tak jedni kup na allegro drudzy nie a ja ci powiem tak poszukaj w sklepach zoo chociaż zobaczysz w jakich są warunkach i możesz sobie wybrać, ja mam 2 filtrujące i trzymam w aqua mieszanym aqua 120 10 neon 8 gupik 2 kiryski spiżowe 2 molinezja black moli 2 molinezje złote 2 glonojady plekostomus 3 glonojad 2 sum rekini 2 kosiarka 4 brzanka mszysta 2 krewetki filtrujące 6 gurami aqua 10l ponad 60 narybku gupik http://www.superakwarium.pl/galeria/vie ... &sort=dete Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts