mfx Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Witam Mam akwa...112l a w nim 40 rybek 4 gubiki 5 gurami 2 sumki rekinie 6 brzanek 3 danio 4 mieczyki 10 neonek 3 razborki i jeszcze 3 takie z czerwonymi pyszczkami i ogonki mają białe w czarne plamki Więc chyba nie mam już co pytać że to jest tłok u mnie Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 No ojoj, ale nie jest tak bardzo źle. Zacznijmy od identyfikacji wszystkich ryb. - Jakie to gurami? - Jakie to brzanki? - Możesz dać zdjęcie tej ryby z czerwonym pyszczkiem? Na pewno do oddania sumy rekinie. PS: Piszę się gupiki. Nazwa nie pochodzi od słowa głupi, tylko od nazwiska - Guppy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1379 Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 4 gupiki- może być 5 gurami- trochę za dużo, poza tym mogą być agresywne co do gupików 2 sumy rekinie- za mały litraż 6 brzanek- brzanki mogą podgryzać ogony gupikom 3 danio- za mało 4 mieczyki- mogą być 10 neonek- może być dokup 3 rozbory- ryba stadna Musisz wybrać między rozborami, danio i neonami, ponieważ to ryby ławicowe im więcej tym lepiej. Te z czerwonym pyszczkiem to mogą być zwinniki blehera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mfx Posted October 6, 2010 Author Share Posted October 6, 2010 Chodzi o górami dwuplamiste (takie niebieskie) - 2 szt i żółte górami -3szt Brzanka sumatrzańska Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mielonka Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 podejrzewam ze te z czerwonymi pyszczkami to te rybki: http://allegro.pl/rodostomus-3-cm-warsz ... 22180.html ?? sliczne sa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mfx Posted October 6, 2010 Author Share Posted October 6, 2010 Tak to rodosmus ale widziałem też nazwe zwinnik blehera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 7, 2010 Share Posted October 7, 2010 Tak to rodosmus ale widziałem też nazwe zwinnik blehera Hemigrammus rhodostomus i Hemigrammus bleheri to dwie różne rybki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts