koibub2 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Mam akwa 200l a w nim około 80-90 neonków 20-30 głupków endlera 3 rozbory klinowe 2 kirysy albinosy i 3 zwykłe 3 zbrojniki niebieskie 3 slimaki helena Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Mam akwa 200l a w nim około 80-90 neonków 20-30 głupków endlera 3 rozbory klinowe 2 kirysy albinosy i 3 zwykłe 3 zbrojniki niebieskie 3 slimaki helena Na pewno spora część neonek i gupików do wydania. Proponuje taką obsadę : 25 Neonek Max 10 endlerków - chociaż osobiście ja bym wydał wszystkie Kirysków albinosów dokup 3szt i 2szt "zwykłych" zbrojników niebieskich zostaw sobie parę ślimaki zostaw dokup sobie albo skalary, albo gurami - np. mozaikowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 dokup sobie albo skalary, albo gurami - np. mozaikowe Nie łączyłbym skalary i gurami z neonami np. chociaż by z powodu ze mogą je zjeść ale nie muszą oraz że potrzebują sporo miejsca a już te ryby trochę zajmują ale jak kto chce Jak to mówią na żywioł szczupak: Czytaj ze zrozumieniem! Chyba wyraźnie 'albo' i nie było mowy o łączeniu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koibub2 Posted September 20, 2011 Author Share Posted September 20, 2011 Chciałbym jakoś odświeżyć swoje akwarium ,ale nie mam za bardzo na to pomysłu Baniak 200l obsada jaka jest obecnie, jest bardzo mocno zredukowana neon inesa ok 10 szt neon czarny 4 szt głupik 10 szt razbory klinowe 7 szt glonojad 2 piskorek 4 różne kiryski w sumie 12 szt helenki 2 robie restart zbiornika i jak wrócą ryby spowrotem to może mógłbym cos dokupić lub oddać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted September 20, 2011 Share Posted September 20, 2011 neon inesa ok 10 szt neon czarny 4 szt gupik 10 szt razbory klinowe 7 szt glonojad 2 piskorek 4 różne kiryski w sumie 12 szt helenki 2 Wybrałbym jeden rodzja Neonek i dał z 10 - 20 sztuk Razbory od 10 sztuk, ale wolałbym zdecydować się na Neonki albo Razbory i zrobić jedną większa ławicę. Kiryski najlepiej trzymać po jednym gatunku od 6 sztuk, bo różne gatunki nie pływają razem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koibub2 Posted September 20, 2011 Author Share Posted September 20, 2011 A coś większego jakby do tej obsady dołożył ? A gupiki i neony inessa oddał? Mogły by zostać jako ewentualny pokarm ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts