cypisekHWK Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 Witam mam zamiar założyć akwarium 112l a w nim trzymać pielęgnice.Teraz moje pytanie:jakie rośliny nie zostaną przez te rybki zniszczone,i czy można z nimi trzymać kirysy.Dodam że wcześniej nie miałem styczności z tymi rybami no może oprócz skalarów ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 .Teraz moje pytanie:jakie rośliny nie zostaną przez te rybki zniszczoneKolego, wszystko zależy jakie pielęgnice planujesz trzymać. czy można z nimi trzymać kirysyKirysy to dla mnie ryby większe niż standardowe kiryski np. Platydoras, Pictus, Agamyxis, Kiryśnik. O tego typu ryby Ci chodziło? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vieri Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 prawie wszystkie, oby nie pomarańczowo-płetwe i pawiookie zrobią Ci sieczkę w akwarium łącznie z roślinami i pozostałymi rybami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 według mnie akwa zamałe na pielęgnice raczej pielęgniczki w nim możesz trzymać np.kakadu,ramirezy itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypisekHWK Posted October 4, 2010 Author Share Posted October 4, 2010 ok dzięki wszystkim za pomoc jednak nie będę trzymał w nim pielęgnic bardziej podobają mi się gurami ;pp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 ok dzięki wszystkim za pomoc jednak nie będę trzymał w nim pielęgnic bardziej podobają mi się gurami ;pp Na gurami też akwarium za małe Już prędzej prętniki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 Na gurami ? Chyba że mówisz o olbrzymich 1+2 Mozaikowych lub Dwuplamych możesz spokojnie dać do tej 112L Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Nie, mozaikowe do 12 cm., dwuplamiste do 14 cm. więc akwarium minimum 100 cm.; gurami księżycowy do 16 cm. oraz syjamski do 19 cm. więc minimalnie 120 cm. Akwarium 112 litrów ma 80 cm. więc dla tego jest nieodpowiednie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 miałem gurami dwuplamiste w baniaku 250l potrafią dorosnąć do dużych rozmiarów jeden miał 13cm polecam prętniki np. karłowate są bardzo podobne do gurami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts