Marcin!991 Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 Hej ludzie. Trochę spanikowałem, ale mam małe krewecie. Zauważyłem dzisiaj takie dosłownie 3 milimetrowe Także jest ok chyba jednak. Dzięki Wam za pomoc w każdym razie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huuboss Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 Teraz tylko dobrze je karm przez najbliższe 2tygodnie, bo to najważniejszy okres dla młodych. Dobrze by było jak byś miał glony na szybach u mnie już 2 dni po wykluciu siedziały na szybach i skubały glony. I możesz też wrzucać rozdrobniony pokarm tak, aby filtr rozrzucił go po całym akwarium, żeby dostał się nawet w najmniejsze szczeliny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted September 30, 2010 Author Share Posted September 30, 2010 Akurat mam glony na szybach Także dobrze się składa i oprócz tego mam takie tabletki jak dla glonojadów są. To na noc im wrzuce może. Jak sądzisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huuboss Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 Możesz wrzucić jakikolwiek pokarm, ale musisz go rozdrobnić, ponieważ wtedy wleci w szczeliny. Nie wszystkie krewetki po kilku dniach wychodzą na wierzch. U mnie po 2 dniach może z 5krewetek było widocznych, a po tygodniu już było ponad 20. A nie masz jakiegoś pokarmu dla krewetek? Taki byłby najlepszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted September 30, 2010 Author Share Posted September 30, 2010 Niestety nie mam Miałem kupić ale jest krucho teraz z pieniędzmi, także nie stać mnie. Testy do wody też mi się skończyły już jakiś czas temu i nie kupuje bo kasy nie mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huuboss Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 To tak jak pisałem, rozdrobnij te tabletki dla glonojadów. Wraz z glonami na szybach krewetki powinny dać radę. Uważaj na podmiany wody, żeby nie robić dużych ilości. U mnie przy red cherry cotygodniowo wymieniam ok. 5l w 25l akwarium i młodym nic nie jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted September 30, 2010 Author Share Posted September 30, 2010 To tak zrobię. Ale odmulać dna nie mogę co nie? Mógłbym krewecie młode wciągnąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huuboss Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 Na razie lepiej poczekać z odmulaniem do momentu, kiedy krewetki już nie przejdą przez odmulacz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted September 30, 2010 Author Share Posted September 30, 2010 Eeee to u mnie nawet dorosłe przejdą przez odmulacz. Ja mam taki zwykły duży odmulacz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huuboss Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 A to masz same krewetki w akwarium czy z rybami? Bo według mnie, przy samych krewetkach nie potrzebne jest odmulanie. Możesz też spróbować z długopisem. Wyciągnąć wkład, do obudowy długopisu przyczepić rurkę i odmulać Wtedy to już 2tygodniowe krewetki nie przejdą, choć zależy jeszcze od tego jakiego długopisu użyjesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted September 30, 2010 Author Share Posted September 30, 2010 Teraz mam same krewecie. To jak nie potrzeba to dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
GobASS Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 Jak napisałem w jednym z Twoich tematów, temperatura jest za wysoka, staraj się utrzymać przedział 22-24 stopnie, inaczej samice mogą dalej zrzucać jajka. Cieszę się, że w końcu pojawiły się młode. Podaj parametry baniaka do mnie na PW, postaram się pomóc w razie potrzeby. Temat zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts