rafal12345 Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 witam jakie rybki mogę dodać do obsady składającej się z 4 p papuzich w zbiorniku 240 l?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Osobiście nie kupiłbym papuzich, bo to ohyda, ale o gustach się nie dyskutuje. Z pielęgnicowatych to parę jakichś spokojniejszych (sajica, miodowa, akara błękitna) A na dno to albo kiryśniki, albo zbrojniki (niebieskie albo jednego lamparciego możesz już wrzucić) albo pictusy albo synodontisy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwica79 Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Ja miałam papuzie...w 300l , zbiornik niestandardowy o długości 150cm.. , piękne ryby, bardzo interesujące , ale rosnące jak na drożdżach...więc miałam początkowo 6 sztuk...później dwie sprzedałam a ostatnio sprzedałam również te 4 sztuki. Chciałam żeby miały większy domek to raz...a dwa że akwa miałam ładnie zarośnięte a one coraz bardziej kopały. Papuzie spokojnie mieszkały z moimi rybkami: kiryskami (pod warunkiem, że kiryski nie miały mniej niż jakieś 4cm), Otoskami, Zbrojnikami...miałam też inne rybki, ale te spokojnie mogę do nich polecić. Natomiast inne duże pielęgnice bym Ci zdecydowanie odradziła, bo 4 sztuki dużych papuzich w 240l to zdecydowanie dość dużych ryb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachaja5 Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Wprawdzie Swoje sprzedałem ale 4 to wystarczy na Twój zbiornik.Ryby z zachowania jedne z ciekawszych( nie lubiane przez miłośników drobnicy)chcesz spróbować rozmnażać to dokup samca P.zebrey(nie polecam rozmnażania z samcami Severum i P.cytrynowej)za mały zbiornik.Jeśli tylko trzymanie dla ozdoby,to do oczyszczania dna parę Ancistrus sp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts