sacrell Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Witam serdecznie !!! Jestem tu nowy...no alekiedyś trzeba zacząć pytać mądre głowy Otóż tak.... Obsada mojego zbiornika 112 litrowego z szybą profilowaną to: 11x Neon Innesa 5x Kirys Panda 1x Sum rekini 2x Pielęgniczka Kakadu (1:1) 2x Żałobniczka 4x Molinezja żaglopłetwa 1x Grubowarg dwubarwny - Labeo bicolor 1x Zbrojnik lamparci Roslinki tez są ale nie pamietam nazw Pytanie: Czy ta obsada jest "choć dość" w porządku ? Czy można jeszcze coś dodać ? Sprzęt: Filtr zewnętrzny -TetraTec EX700 grzałka - Sera 100W Duro - termostat napowietrzacz - Aquael Oxyboost AP-100 (troche głośny, ale podobno większoscna rynku jest głośna,chyba ze jest inaczej to niech mnie ktos oswieci ) oświetlenie: Hagen 20W POWER-GLO (na przód) + Hagen 20W FLORA-GLO (na tył) Pytanie: Czy cos jeszcze dokupić ze sprzetu ? Czy coś zmienić ? Czy termometry te takie "niby" LCD naklejane na szyby co w zestawach sączy jest to wystarczające czy do bani ? Dziekuję z góry za serdeczne odpowiedzi.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Twoja obsada jest dosyć w porządku xD. Ale z tego co wiem sumy rekinie rosną bardzo duże więc to by trzeba było oddać. Możesz dokupić żałobniczek bo są to ryby stadne. A tak to juz nic. A co do termometrów LCD to nie ma co liczyć. Są niedokładne. Najlepiej kupić taki normalny . Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 sum rekini nie bardzo pasuje, żałobniczek mogło by byc więcej lepiej czują się w stadzie dorzucił bym kardynałki lub danio stadne wesołe rybki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 pozbądź się suma rekiniego i zamiast niego wpuść Kiriśnika czarnoplamistego(sumik) bardzospokoja ryba nie zjada narybku!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 kiryśnik plamisty spokojna ryba ale w dzień w nocy potrafi dać o sobie znak życia poza tym to nie jest mała ryba potrafi dorosnąc do 20 cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 I może się lać z kiryskami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 co masz na myśli ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 pozbądź się suma rekiniego i zamiast niego wpuść Kiriśnika czarnoplamistego(sumik) bardzospokoja ryba nie zjada narybku!! kiryśnik plamisty spokojna ryba ale w dzień w nocy potrafi dać o sobie znak życia poza tym to nie jest mała ryba potrafi dorosnąc do 20 cm. Sacrell ma kirysy pandy. A kirysy i kiryśniki się nie lubią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 nikt nie mówi że kiryśnik lubi się z kiryskami trochę czytania między wierszami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 taaa. Właśnie. Mateusz napisał żeby wpuścił kiryśnika. A on będzie się "bił" z kiryskami. Nikt o tym nie powiedział więc ja mówię. Rozumiesz już? Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 to zależy tez od wielkości akwy a może rozumiem z tego wiecej niz inni Link to comment Share on other sites More sharing options...
sacrell Posted January 12, 2009 Author Share Posted January 12, 2009 o kochani !!!! ale dużo odpowiedzi i szybko....pięknie dziekuje za wszystkie Kupie jeszcze 2x żałobniczki w takim razie i oddam suma rekiniego Jeszcze mam pytanko Czy do mojej obsady mogę dokupić krewetki Amano ? Jesli nie to.... Czy mogę kupić krewetki "Red Cherry" ? Jesli tak to ile sztuk ? Dziekuje za odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 co do krewetek to Ci nie pomoge teraz jakaś moda na te krewetki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts