wiktoria Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 mam 1 bocję wspaniałą uważam że to ona zabiła mi samczyka molinezji i gupika ma kumpla glonojada i 3 otoski tata powiedział że jej nie odda bo kupił ją za 24zł a ja myślę że jutro rano znowu znajdę martwą rybę na razie kruszę pokarm dla glonojadów ale proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 A gdzie są kropki, przecinki? Nie da się tego czytać! Powiem krótko, to co się dzieje w Twoim akwa skończy się tylko jednym: ciągłym zdychaniem ryb i kupowaniem nowych... Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 A w jakim litrażu masz te ryby Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktoria Posted August 29, 2010 Author Share Posted August 29, 2010 54l Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 viewtopic.php?f=2&t=21632 Ty wiesz o co chodzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barwniak Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 54l Zgaduje wymiary 60x30x30. BOCJA dorasta do 30CM. Molinezja jest też zbyt duża. GLONOJAD jeśli nie otosek, najmniejszy wymiar kary to 15cm. JESLI CHCESZ UNIKNĄĆ PODOBNYCH WYDARZEŃ POTEM. Pytaj się przed nie po. KROPKI I PRZECINKI Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackfish Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Barwniak...bocja wspaniała w akwariach nie dorasta do 30 cm co najwyżej do 15 cm, ale nie zmienia to faktu,że jednak nie jest to maleńka ryba. Co do tematu...Powiedz tacie,żeby dokupił więcej bocji , bo to ryba stadna, ale najpierw i to koniecznie zmienił akwa na dwa razy większe. Nie sądzę,aby bocja była przyczyną tragedii innych ryb. Musisz obserwować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Barwniak...bocja wspaniała w akwariach nie dorasta do 30 cm co najwyżej do 15 cmWidziałem taką 20cm. Jedynym powodem umierania rybek jest brak wiedzy i źle dobrana osada. Prawdopodobnie niedługo te pływające 24zł będziesz musiała wyławiać martwe. Skoro obsady nie zmienisz to temat zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts