ankha999 Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Witam. Posiadam akwarium 60l a w nim: 5 neonów 1 kardynałek chiński 8 gupików 5 krewetek amano czy do takiej obsady mogę dodać razborę klinową ? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuczan Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Najpierw proponowałbym zrobić porządek z obecną obsadą a mianowicie : - kardynałka jak najszybciej oddać, to nie warunki dla niego - zwiększ liczbę neonków do 12-15 szt. Dodawanie drugiej rybki ławicowej jaką jest razbora mija się z celem w 60l, po prostu będzie za ciasno na dwie ławice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sambi Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Tak jak wyżej. A zamiast rozborę daj parkę ramirez lub harem kakadu tylko wtedy nie wiem jak z krewetkami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa9 Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 To ja zaproponuję: 10 neonów inessa 8 gupików-jaki jest stosunek samców do samic? 5 krewetek amano 6 RC lub 6 otosków Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankha999 Posted August 28, 2010 Author Share Posted August 28, 2010 Mam 4 samce i 4 samice...(nie wiem czy to dobre proporjce:) a kirysek? to dobry pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho27 Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Gupiki trzymamy w proporcjach: 1 samiec i 2/3 samice. 5 neonów - dokup 5, 1 kardynałek chiński - do oddania (ryba zimnolubna), 8 gupików - 1+7, 5 krewetek amano - ok. + 6x kirysek panda. Kirysek to dobry pomysł, gdyż zjada resztki pokarmu z dna. czy do takiej obsady mogę dodać razborę klinową ?Jak byś zrezygnowała z neonków, to tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankha999 Posted August 29, 2010 Author Share Posted August 29, 2010 Bardzo dziękuję za podpowiedzi, napewno zaprowadzę zmiany w mojej obsadzie , mam chętnego na moje gupiki:) wiec chyba je oddam i wtedy dokupię 10 neonów i jak kolega pisał 6 kirysków:), myslę że wtedy bedzie ok:) pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts