luki11111 Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Wiec tak zaczne od danych akwarium: AKWARIUM PROFILOWANE 60l Akwarium o wymiarach 60x30x30 cm (dł x szer. x wys.) - POKRYWA PLASTIKOWA PROFILOWANA (z oświetleniem 1x15W świetlówka biała) -filtr Moc: 7W Wydajność: 380l/H Hailea -GRZAŁKA Z TERMOSTATEM 50W FIRMY HAILEA pH wody ok 6,8-7 Start akwarium 27 grudnia 2008r! nie długo rybki zostaną wpuszczone... wpuszczone ..no własnie ale jakie?) ktos moze poleci jakies? pewne typy mam .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 To napisz te swoje typy i wtedy coś się wybierze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki11111 Posted January 7, 2009 Author Share Posted January 7, 2009 gupiki,neonki, kiryski albo brzanki;)) ale nie wiem po ile sztuk:)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Więc Neony inessa 15 szt KIrysy panda 5 szt pielęgniczka ramireza -parka Prętnik karłowaty -parka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomy111 Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 ja bym zrezygnował z ramirezek... one bardzo szybko padają, żyją max rok zamiast nich dokup sobie neonków albo jeszcze jedną parkę prętników Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 ja bym zrezygnował z ramirezek... one bardzo szybko padają, żyją max rok zamiast nich dokup sobie neonków albo jeszcze jedną parkę prętników Pozdro że co szybko padają ? Ramirezy żyją o wiele wiele dłużej, a jak ktoś nie potrafi prowadzić akwarium to może i rok żyją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris8501 Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 możesz jeszcze dodać sobie kilka danio jak ci sie podobają Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki11111 Posted January 8, 2009 Author Share Posted January 8, 2009 a gupiki?? mi sie one podobają;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Daj Gupiki z Neonkami fajnie to wygląd ,jest kolorowo i żywo w akwarium i jakiś chociaż mech bo na inne rośliny światło trochę małe,ale zawsze można coś z tym zrobić.Polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 a może postaw na tylko neony? I kirysy na dno. Wielkie stadko neonów będzie super wyglądało Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki11111 Posted January 8, 2009 Author Share Posted January 8, 2009 ojj ale gupiki tez chce:D:D podobają mi sie:))tylko ile sztuk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris8501 Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 kup sobie 2 parki i wystarczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zu12la Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Ja kupiłabym takie rybki: 4 molinezji 4 mieczyków 4 platki 4 gupiki 2 kirysy Te rybki są raczej proste w utrzymaniu i dla początkującego akwarysty nie będą większym problemem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szwedzik10 Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 ja nie popieram tego ze względu na krzyżowanie się zmienników i mieczyków i niedługo chłopak będzie miał tam ze 200 rybek między innymi mieczyków, platek, molinezji... więc nie radzę, zrezygnuj z mieczyków albo z platek Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Gupiki trzyma sie w zestawieniach haremowych czyli najlepiej 2 samiczki na 1 samca. Jak sie upierasz na gupiki to kup 2 samce i z 5 samiczek oraz stado neonkow z 10-15 sztuk. Do tego 5 kiryskow panda na dno i ze 3 otoski. I to tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 otoski w porządku a jak mieczyki to nie zmienniaki postawił bym na gupiki tylko przyrost naturalny szybki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts