bojownik100 Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Jestem młodym hodowcom bojowników syjamskich mam parkę i maja ikrę wyłowiłem samicę i dałem do innego akwarium a samiec opiekuje się ikrom tak jak pisało w poradniku czy dobrze zrobiłem Po ilu dniach młode bojowniki wypływają z gniazda 8-) 5. Zasady pisania postów i tematów: 5.1. Posty niewnoszące nic do dyskusji oraz nadmierne stosowanie znaków interpunkcyjnych, jak i emotikonek są niedopuszczalne. ecikgfc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 dobre. ok 3 dni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Jak już młode wyklują się z ikry, należy odłowić też samca. W akwarim tarliskowym trzeba dużą uwagę poświęcić na rośliny, zwłaszcza drobnolistne, mchy, gałęzatki i tego typu. W naturze pierwszym posiłkiem młodych bojowników są pierwotniaki. Później można podawać plankton, antychrynę lub artemię (solowca) Ważną sprawą jest również filtr, tylko żeby nie był za silny. Ogrzałka 25 W. Napisz, do jakiego pojemniczka je odłowiłeś.(pojemność w litrach). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noovaa Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Jak już młode wyklują się z ikry, należy odłowić też samca.Dokładniej, to kiedy młode będą potrafiły samodzielnie pływać w pozycji poziomej. Wcześniej nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferre111 Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Sory, że nie na temat, ale nie moge znieść tego, że niektórzy myślą, że trzymam ryby w kuli mam akfa 60l i myślałem, że krewetki mogą żyć w kuli:) Atreyu: Przed chwilą było ostrzeżenie słowne w innym temacie, więc z czystym sumieniem wlepiam zwykłe. Za OT, za brak polskich liter, za akfa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojownik100 Posted August 10, 2010 Author Share Posted August 10, 2010 Dzięki koledzy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojownik100 Posted August 10, 2010 Author Share Posted August 10, 2010 Banki które zrobił samiec bojownika zaczęły pękać ale bojownik ma też banki pot listkiem więc tam zanosi ikrę czy powinno mnie to martwić 5. Zasady pisania postów i tematów: 5.1. Posty niewnoszące nic do dyskusji oraz nadmierne stosowanie znaków interpunkcyjnych, jak i emotikonek są niedopuszczalne. i co teraz banik ma być ? ecikgfc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikorka45 Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 Gniazdo powinno być na powierzchni. Ale to Bojownik decyduje gdzie zaniesie swoje młode. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojownik100 Posted August 10, 2010 Author Share Posted August 10, 2010 no było ale zaczło sie rozwalać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojownik100 Posted August 10, 2010 Author Share Posted August 10, 2010 Hciałbym sie zapytac co powinienmem wiedziec gdy hoduje bojowniki syjamskie oprucz tego że nie moga być z inymmi rybami i że po złorzeniu ikry samicę trzeba wyłowić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor1996sa Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 tutaj masz info o nich http://www.superakwarium.pl/bojownik-sy ... id521.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noovaa Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 Zaczęło się rozwalać, bo samiec przestał o nie dbać i zbudował nowe. Widać znalazł lepsze miejsce dla maluszków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojownik100 Posted August 10, 2010 Author Share Posted August 10, 2010 Dzieki ale może to nie wszystko wie c prosze mnie po informować 8-) :aniol_diabel: 8-) Nie pomyslałem w taki sposun Ale co ikre tesz przeniesie Atreyu: Ograniczyłem liczbę emotek. Nadmierne ich używanie nie jest mile widziane. Dbaj o pisownie, w co drugim słowie błąd - nie mam siły Cie poprawiać. Połączyłem wszystkie trzy tematy. Jeśli masz więcej pytań to pytaj w tym. Nie chce mówić co się stanie jak założysz czwarty temat o bojownikach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 Oprócz tego jest jeszcze przeglądarka na necie i I jedno małe pytanko. Nie za dużo tych tematów pozakładanych o bojownikach,wystarczy jeden i tylko w nim wszystko pisać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojownik100 Posted August 24, 2010 Author Share Posted August 24, 2010 kiedy młode zaczną dojrzewać Atreyu: REG 5.1. Posty niewnoszące nic do dyskusji oraz nadmierne stosowanie znaków interpunkcyjnych, jak i emotikonek są niedopuszczalne. Zwracałem na to uwagę dwa posty wyżej. Z 86 twoich emotikonów zostawiłem 3. Przyznaje ostrzeżenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorki Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 Moje maluchy w wieku ok. 60 dni urządziły sobie tarło. Zresztą nie jest to regułą. Jeśli młode bojowniki będą odpowiednio karmione i będą miały zapewnione dobre warunki szybciej osiągną dojrzałość płciową niż te które będą trzymane w kubeczkach i będą głodowały PS. Więcej emotek się nie dało? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojownik100 Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 Moje młode poumierały nie wiem dla czego miały zawsze czyste akfarium miały natleniacz wody czy mogę się dowiedzieć jaki bład popełniłem teraz ma tylko samca bojownika syjamskiego młode były białe niektóre czarne myślę że czarne to samice. Atreyu: Przypominam że "... nadmierne stosowanie znaków interpunkcyjnych, jak i emotikonek są niedopuszczalne". Usunąłem ten ciąg emotek. Jako że już zwracałem Ci na to wiele razy uwagę, tak samo jak na ortografię - przyznaje ostrzeżenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Ja terz mam pytanie ostatnio bojek mi zdechł i najpierw zbudował gniazdo, czy mogło mu się dednąć z wycieczenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojownik100 Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 bojownik musiał byc chory i zesłab i umar . a samic była przy nim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Tak była miała pionowe pasy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojownik100 Posted November 25, 2010 Author Share Posted November 25, 2010 To małow warzne czy miała pionowe pasy . Bojownik nie umar z zmęczenia ani z choroy. Tylko sie zmeczyl a samica go zabiła. :zamieszany: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bastin112 Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Jestem początkującym akwarystą i mam pytanie odnośnie bojownika:Mam akwarium 260l i w tym jednego bojownika samca pare sztuk gupików i z 3 danio pregowane i czy te ryby mogą być razem nie bedą obgryzywane przez tego samca? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Danio to ryba stadna więc tak z 10 szt. A co do tego samca bojownika to danio nic nie zrobi bo jest szybkie ale samce gupika może trochę obgryźć bo są powolne i mają delikatne ogony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bastin112 Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Dzieki kolego za porade.A co do neonek tez mogą być w wiekszej ilości bo to też ryba stadna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojownik100 Posted November 25, 2010 Author Share Posted November 25, 2010 Ja bym nie ryzykował bojownik morze wszystke ryby zabić A i jak poznać samca skalara a jak samice skalara jeżeli można to bym prosił o zdjęcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts