Jump to content

bojownik syjamski

bojownik100
 Share

Recommended Posts

Jestem młodym hodowcom bojowników syjamskich mam parkę i maja ikrę wyłowiłem samicę i dałem do innego akwarium a samiec opiekuje się ikrom tak jak pisało w poradniku czy dobrze zrobiłem :?: Po ilu dniach młode bojowniki wypływają z gniazda :?::D:D:D:D:D:D 8-) :help::help::help::help::help:

5. Zasady pisania postów i tematów:

5.1. Posty niewnoszące nic do dyskusji oraz nadmierne stosowanie znaków interpunkcyjnych, jak i emotikonek są niedopuszczalne.

ecikgfc.

Jak już młode wyklują się z ikry, należy odłowić też samca.

W akwarim tarliskowym trzeba dużą uwagę poświęcić na rośliny, zwłaszcza drobnolistne, mchy, gałęzatki i tego typu.

W naturze pierwszym posiłkiem młodych bojowników są pierwotniaki.

Później można podawać plankton, antychrynę lub artemię (solowca)

Ważną sprawą jest również filtr, tylko żeby nie był za silny.

Ogrzałka 25 W.

Napisz, do jakiego pojemniczka je odłowiłeś.(pojemność w litrach). ;)

Sory, że nie na temat, ale nie moge znieść tego, że niektórzy myślą, że trzymam ryby w kuli mam akfa 60l i myślałem, że krewetki mogą żyć w kuli:)

Atreyu: Przed chwilą było ostrzeżenie słowne w innym temacie, więc z czystym sumieniem wlepiam zwykłe.

Za OT, za brak polskich liter, za akfa.

Banki które zrobił samiec bojownika zaczęły pękać ale bojownik ma też banki pot listkiem więc tam zanosi ikrę czy powinno mnie to martwić :?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::help::help::help::help::help::help::help::help::help::help::help::help::help::help::help::help::help::help::help::help::help:

5. Zasady pisania postów i tematów:

5.1. Posty niewnoszące nic do dyskusji oraz nadmierne stosowanie znaków interpunkcyjnych, jak i emotikonek są niedopuszczalne.

i co teraz banik ma być ? ecikgfc

Dzieki ale może to nie wszystko wie c prosze mnie po informować :D:);) 8-) :aniol_diabel: :mrgreen: 8-) :D

Nie pomyslałem w taki sposun

Ale co ikre tesz przeniesie :?::?::?::?::?::?::?:

Atreyu: Ograniczyłem liczbę emotek. Nadmierne ich używanie nie jest mile widziane.

Dbaj o pisownie, w co drugim słowie błąd - nie mam siły Cie poprawiać.

Połączyłem wszystkie trzy tematy. Jeśli masz więcej pytań to pytaj w tym. Nie chce mówić co się stanie jak założysz czwarty temat o bojownikach.

• 2 weeks later...

kiedy młode zaczną dojrzewać :?::help::!:

Atreyu: REG 5.1. Posty niewnoszące nic do dyskusji oraz nadmierne stosowanie znaków interpunkcyjnych, jak i emotikonek są niedopuszczalne.

Zwracałem na to uwagę dwa posty wyżej. Z 86 twoich emotikonów zostawiłem 3. Przyznaje ostrzeżenie.

Moje maluchy w wieku ok. 60 dni urządziły sobie tarło. Zresztą nie jest to regułą. Jeśli młode bojowniki będą odpowiednio karmione i będą miały zapewnione dobre warunki szybciej osiągną dojrzałość płciową niż te które będą trzymane w kubeczkach i będą głodowały

PS. Więcej emotek się nie dało?

• 3 months later...

Moje młode poumierały nie wiem dla czego miały zawsze czyste akfarium miały natleniacz wody czy mogę się dowiedzieć jaki bład popełniłem teraz ma tylko samca bojownika syjamskiego młode były białe niektóre czarne myślę że czarne to samice. :help:

Atreyu: Przypominam że "... nadmierne stosowanie znaków interpunkcyjnych, jak i emotikonek są niedopuszczalne". Usunąłem ten ciąg emotek.

Jako że już zwracałem Ci na to wiele razy uwagę, tak samo jak na ortografię - przyznaje ostrzeżenie.