Marcin!991 Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 Witam was. Robiłem zmiane podłoża w akwa. wysypałem na dno aqua substrate II+ na to wysypałem żwirek 0,5 mm.(wypłukany wcześniej), korzeń wsadziłem kupiony w sklepie również wypłukany. 3/4 wody wlałem tej wcześniejszej z akwa a reszte dolałem zwykłej, filtr działa, ale woda jest taka biaława, mętna. i kupiłem tło również w sklepie takie czarne matowe. powiedzcie mi co to może być? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nyq20 Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 Poszukaj, bo tematów o mętnej wodzie jest cała masa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozakpl Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 a może po prostu trzeba trochę poczekać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted July 26, 2010 Author Share Posted July 26, 2010 Tak tak. filtruje wodę. poczekam 12 h jak nic nie pomoze to niewiem co zrobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozakpl Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 żartuję chociaż powiem szczerze, że jak wrzuciłem nowy piasek do akwa pomimo tego, że się gotował przez kilanaście minut i był płukany dobre kilka razy, to woda i tak ze dwa dni była mętna. Ale było - minęło - teraz jest lux klarowna:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted July 26, 2010 Author Share Posted July 26, 2010 Dokładnie to ona jest mętna jak się patrzy przez szybkę, bo jak patrze od góry przy ściągniętej pokrywce to woda wydaje się czysta. Mam nadzieję, że to ustąpi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcieslik Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Mówią, że akwarystyka jest dla ludzi cierpliwych, poczekaj woda się wyklaruje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin!991 Posted July 27, 2010 Author Share Posted July 27, 2010 Będę czekał. Ja sie poprostu martwie, żeby to rybom nie zaszkodziło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts