ferre111 Posted July 16, 2010 Share Posted July 16, 2010 Cześć! Dostałem kraba i mule z nad Morza Czarnego, i mam kilka pytań : 1.Czy krabi i mule przeżyją w słodkiej wodzie w akwarium? 2.Co krab je? To zdięcia : Tylko, że mój krab jest mały i siedzi w muszli. Atreyu: Poprawiłem Ci zdjęcie i przenoszę do odpowiedniego działu, bo tutaj raczej o ryby nie chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 16, 2010 Share Posted July 16, 2010 1. Skoro znad Morza to potrzebują słona wodę 2. Są wszystkożerne. Kawałki roślin, padlinę ryb czy też świeże mięso. Sądząc po pytaniach przez Ciebie zadawanych i ja mam jedno pytanie. Czy masz odpowiednie warunki do jego hodowli Podaj litraż akwaterrarium bo inne nie wchodzi w grę oraz sprzęt jaki w nim posiadasz. Albo jeszcze jedno pytanie. Czy masz te wszystkie rzeczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted July 16, 2010 Share Posted July 16, 2010 Ja na twoim miejscu bym go oddał w dobre ręce albo do morza z nim szkoda go trochę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 17, 2010 Share Posted July 17, 2010 Wypuść na wolność Szkoda krabika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferre111 Posted July 17, 2010 Author Share Posted July 17, 2010 No to wypuszczam Mam w akwarium 60l grzałke, filtr aquael fan plus, oświetlenie, a co z mulami bo widziałem je kiedyś w jeziorku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 17, 2010 Share Posted July 17, 2010 No i dobrze zrobiłaś Musiałoby być bardzo duże oświetlenie o wiele większy zbiornik na niego. Przydałby się też odpieniacz białek, falownik. I zamiast filtra wewnętrznego to kubełek albo sump. Ale te muszle chcesz dać do akwarium słodkowodnego czy morskiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferre111 Posted July 17, 2010 Author Share Posted July 17, 2010 Słotkowodnego otfierają się więc chyba wszystko dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 17, 2010 Share Posted July 17, 2010 Po pierwsze będą Ci zatwardzać wodę. Po drugie trzeba by je długo gotować by się pozbyć resztek soli z nich. Po trzecie będą wyglądać nienaturalnie w słodkowodnym akwarium. Więc odpuść sobie i z tym Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferre111 Posted July 17, 2010 Author Share Posted July 17, 2010 Mam gupiki im nie przeszkadz słona woda Czy rybom bardzo będzie szkodzić twarda woda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted July 17, 2010 Share Posted July 17, 2010 Wypuściłeś go więc bardzo się cieszę w naturalnym środowisku na pewno mu lepiej będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts