Zwierzak-GT500 Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Sluchajcie jestem swierzo upieczonym akwarysta (o ile moge sie tak nazwac) i mam do was jak bardziej doscwiadczonych pytanie o obsade mam w akwarium: 6 skalarow, 3 bocje lamparcie, 7 kiryskow 10 neonek i 3 male glonojady. w akwarium sa dwa korzenie roslinki i dwa kamienie chcialbym sie zapytac jakie rybki jeszzce moglbym tam dodac aby urozmaicic moje akwarium... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 6 skalarow, 3 bocje lamparcie, 7 kiryskow 10 neonek i 3 male glonojady Skalary - poczekaj aż się dobiorą w pary i zostaw se jedną parę ale mogą atakować neonki Bocje lamparcie - a nie tygrysie przypadkiem :zamieszany: radziłbym ją oddać jest agresywna i akwarium trochu przy małe Kiryski - jakie możesz dokupić więcej ale pierw napisz jakie masz żeby wiedzieć ile dokupić Neonki - też napisz jakie możesz mieć o wiele więcej ale skalary mogą je schrupać Zbrojniki - najlepiej jak będziesz je hodował w parach. W takim akwarium raczej tylko 2 pary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Zbrojniki - najlepiej jak będziesz je hodował w parach.Osobiście polecam bardziej hodowle w haremach. Na razie nie można powiedzieć czy się nadają czy nie. Napisz jaki to gatunek "glonojada". Reszta jw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 murszynek15 próbował hodowle w haremach a samiec rozmnażał sie tylko z jedną i tą samą samicą :zamieszany: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts