grzesab Posted June 12, 2010 Share Posted June 12, 2010 Mam pytanie bo mam 3 krewetki amano 2 filtrujące i zbiornik 30 l czy mogę tam wpuścić bojownika i nic ani mu ani krewetkom się nie stanie. :aniol_diabel: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted June 12, 2010 Share Posted June 12, 2010 Bojownika możesz wpuścić ale te krewetki oddaj bo amono potrzebuje minimalnie 40 litrów a filtrująca 100 litrów. Ale i tak bojownik by je nie zeżarł bo to dość duże (zwłaszcza filtrująca) krewetki Link to comment Share on other sites More sharing options...
rember Posted June 13, 2010 Share Posted June 13, 2010 Oddaj amano i filtrujące, kup sobie jakieś Crystal Red, Red cherry, czy yellowy, zrób ładny zbiornik roślinny. Jeśli nadal będziesz chciał, to możesz wtedy wpuścić bojownika. Z doświadczenia wiem, że na początku będzie trochę zaczepiał krewetki, ale w końcu mu się znudzi. Krewetki są szybkie, ale jeśli będziesz miał młode, to one mogą paść jego ofiarą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted June 13, 2010 Share Posted June 13, 2010 Czy krewetki będą zjedzone zależy również od samego Bojownika. U mnie Bojowniki zabijały nawet duże Red Cherry mimo dużej ilości kryjówek. Krewetki przestały wychodzić, ciągle chowały się za filtrem lub w krzakach. O młodych można było zapomnieć. Co do Amano i Filtrującej to musisz je oddać tak jak już było napisane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts